Медия без
политическа реклама

Кралете на пустинния блус "Тинаривен" ще свирят в България

Първият концерт на туарегската формация у нас ще е на 11 септември в НДК

Концертните изпълнения на "Тинаривен" винаги носят едно специално преживяване на публиката.
ЕПА/БГНЕС
Концертните изпълнения на "Тинаривен" винаги носят едно специално преживяване на публиката.

Първият концерт в България на една от най-влиятелните африкански формации - "Тинаривен", ще бъде на 11 септември в зала 3 на НДК.

Тази група има почти легендарен статут със своята 45-годишна история. Тя е създадена в бежански лагер от малийски и алжирски музиканти, общото между които е принадлежността им към племето туареги. През годините техният пустинен блус с етно елементи се превръща в запазена марка и създава световна слава на "Тинаривен". Включително три номинации за "Грами", от което една печели награда - през 2012 г. Tassili е обявен за най-добър уърлд мюзик албум.

Възторжени отзиви за тях дават световноизвестни музиканти като Робърт Плант, Карлос Сантана, Том Йорк от "Рейдиохед", Боно от U2 и др. А "Тинаривен" представят своята специфична смесица от традиционна западноафриканска и арабска музика с блус и фолк на редица големи световни фестивали, сред които "Гластънбъри".

В момента те са на турне за представяне на миналогодишния си албум Amatssou, техен девети студиен запис. Организаторите от Fest Team ще пуснат в петък билетите за концерта на 11 септември. Те ще се предлагат в мрежата на Ticketstation.bg.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Тинаривен, концерт

Още по темата