Медия без
политическа реклама

Колосите на мрачния инди рок "Интерпол" идват в София

Триото от Ню Йорк ще изнесе първия си концерт в България на 21 юни

Плакатът за първия концерт на "Интерпол" в България.
СМЕ
Плакатът за първия концерт на "Интерпол" в България.

Прекрасна новина за любителите на съвременната рок музика дойде изневиделица от промоутърската агенция "София Мюзик Ентърпрайзис". Една от най-влиятелните групи в инди рок течението - "Интерпол", ще гостува за пръв път в България. Концертът ще е на 21 юни, на столичния стадион "Юнак".

С 25-годишна история зад гърба си "Интерпол" са не само сред пионерите на съвременната вълна от пост-пънк групи (второто поколение след "Джой дивижън"), но продължават да се радват на голяма популярност.

Фронтменът Пол Бенкс, китаристът Даниъл Кеслер и барабанистът Сам Фогарино поотделно са много влиятелни фигури в съвременната рок музика, а групата неизменно присъства в афишите на големите фестивали в Европа, САЩ и Южна Америка.

"Интерпол" са популярни със стила си - характерен мрачен звук, насечени китарни рифове, както и неподражаемият мрачен глас на Банкс. Сред големите им хитове са Slow Hands, Evil, Obstacle 1, NYC, The Heinrich Maneuver, Barricade, All the Rage Back Home, Everything Is Wrong, The Rover, If You Really Love Nothing и др.

През лятото на миналата година триото издаде седмия си албум - The Other Side of Make-Believe, който се отличава от останалите с малко по-светъл и леко по-меланхоличен звук. Именно представянето му е повод за тазгодишното лятно турне на "Интерпол", което ще включи и страната ни. Друг голям плюс е, че това ще бъде самостоятелен концерт, което ще позволи на групата да изпълни по-дълъг сет от песни пред публиката тук.

Продажбата на билети ще започне от петък (14 април) в мрежата на Bilet.bg (включително касите на FastPay и магазини "На тъмно"). Първите 200 пропуска ще са на цена 60 лв., а след изчерпването им пропуските ще струват 70 лв. В деня на концерта ще се продават по 80 лв., а ще има и VIP седящи места по 100 лв. Деца до 10 години ще влизат без билет, но с придружител и попълнена декларация.

‘Everything Is Wrong’ from new album ‘El Pintor’. You can buy from here: http://smarturl.it/interpolelpintorhttp://interpolnyc.comhttp://interpolnyc.com/show...

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата