Медия без
политическа реклама

Карантината спря Ал Бано и Ромина Пауър за София

Концертът им в НДК се отлага за края на май

05 Март 2020
Ал Бано и Ромина Пауър
СМЕ
Ал Бано и Ромина Пауър

Легендите на италианската естрада Ал Бано и Ромина Пауър трябваше да пристигнат у нас след дни за концерт на 19 март в зала 1 на НДК. Те обаче няма да дойдат "поради усложнения и рестрикции, наложени за пътуването и пребиваването на италиански граждани в България", съобщават организаторите. Като причина за отмяна се изтъква сложната епидемична обстановка и изтъкват карантината, под която се поставят пристигащите от Италия пътници. 

Новата дата на събитието е 31 май, а мястото остава същото - зала 1 на НДК. Всички закупени билети ще важат без презаверка. Засега организаторите "София мюзик ентърпрайсиз" не съобщават условия за връщане на пари, ако някому не е удобна новата дата за концерта.

Концертът на Ал Бано и Ромина в София вече бе отлаган веднъж, без да има коронавирус. Първоначално гостуването им бе планирано за декември 2019 г., впоследствие пренасрочено за март.

През миналата година най-успешният италиански дует се събра за турне по случай 40 години от началото на своята кариера, за да изпълни отново шлагерите си Liberta, Felicita, Ci sara, Sempre Sempre и много други. Преди това те бяха разделени дълги години като сценични и житейски партньори поради невъзможността да превъзмогнат безследното изчезване на своята дъщеря Иления през 1994 г. Последният им албум като дует излезе година по-късно, след това се и разведоха. Двамата се появиха отново заедно на сцената едва две десетилетия след това - на "Сан Ремо" през 2015 г.

Пътят на Ал Бано Каризи започва от малкото селце в Пулия Челино Сан Марко. Той първо е певец на "клана Челентано", работил със самия Адриано и със звезди като "Ролинг стоунс". Ромина Пауър е дъщеря на холивудската звезда Тайрън Пауър и актрисата Линда Кристън. Тя среща своята бъдеща половинка на снимачната площадка за филма Nel Sole, заснет по идея от едноименната песен на Ал Бано. 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Ал Бано, Ромина, концерт

Още по темата