Quantcast

Медия без
политическа реклама

Изглежда в него има доста от Менсън и нищо от Монро

Нови зловещи факти за Мерилин Менсън откри списание Rolling Stone

16 Ноем. 2021
EPA/BGNES
Мерилин Менсън.

Рок звездата Мерилин Менсън (с истинско име Брайън Уорнър) е обвинен, че е заключвал жени в звукоизолирани стая, за да ги "подлага на психологически изтезания", пише списание Rolling Stone. 

След девет месеца проучвания на съдебни документи и интервюта, изданието подробно описва дългата история на мизогения и насилие на Мерилин Менсън - Брайън Уорнър. Разкритията идват в посред множество продължаващи съдебни дела срещу рокаджията за сексуално насилие и разследване от шерифския отдел на окръг Лос Анджелис. Статията   описва предполагаемия модел на насилие, използван от Уорнър срещу жени, с които се е срещал, членове на групата и дори майка му. 

Списанието описва Уорнър като „мъж, който привлича вниманието на жените чрез ласкателства и черен хумор, преди да започне да злоупотребява с тях.“  

Установено е, че стая в апартамента му в Западен Холивуд, която първоначално е била определена за звукозаписно студио, по-късно е превърната от него в помещение, което той нарича „стаята на лошите момичета“. Пред изданието няколко жени, които са се срещали с Менсън през годините, разказват , че той е използвал мястото като "звукоизолирана килия за психологически изтезания". Те твърдят, че съществуването на стаята е било така всеизвестна „тайна“ - Менсън редовно разказвал на приятелите си за стаята.

Жените, които музикантът е заключвал вътре, твърдят, че са били оставяни там с часове  без достъп до храна и вода.

По-рано тази година певицата Фийби Бриджърс сподели н Туитър, че като тийнейджър била веднъж в дома на Мерилин Менсън с приятели. „Бях му голяма фенка. Той спомена, че „стая за изнасилване“. Помислих, че това е просто ужасното му чувство за хумор. Отдавна не съм му фенка. Сега се присъединих към всички, които са се изказали по въпроса“. Бриджърс твърди, че от звукозаписната му компания и групата му са били наясно с всичко: „Да се ​​дистанцирате сега, да се преструвате на шокирани и ужасени е жалко“, написа тя в последващ туит.

Сред интервюираните са обвинителките Ашли Уолтърс, бивша асистентка на Уорнър, и бившите му партньорки Ашли Морган Смитлайн, Сара Макнийли и актрисата Есме Бианко.  Всяка от тях потвърждава модела на „любовно бомбардиране“ в началото на връзката, и отприщването на адски злоупотреби след сближаването. 

Някои от членовете на групата на Уорнър и дългогодишни познати също описват подробно преживяванията си, когато са били жертви на склонноста му към насилие и истерии.  През 1996 г. Уорнър хвърлил стойка за микрофон по барабаниста Кенет Уилсън, изпращайки го в болницата.

По-рано бивша приятелка на Менсън го обвини в изнасилване и поиска обезщетение от певеца.  Джейн Доу (не е истинското й име), която съди рокаджията, твърди, че той я е изнасилил. По думите на жената по време на насилието тя е била с лице към пода. Според нея след насилието музикантът я заплашил, че ще я убие.

Звездата от сериала "Западен свят" Евън Рейчъл Ууд също заяви, че Менсън я е малтретирал по време на връзката им.  В същото време бившата съпруга на певеца Дита фон Тийз казва, че обвиненията в насилие срещу музиканта не отговарят на личния й опит, но тя подкрепя пострадалите жени. Една от последните жени, съдещи Менсън, е британската актриса Есме Бианко от "Игра на тронове".

Изглежда, че в музиканта, избрал за свой псевдоним комбинация от имената на холивудския секс символ Мерилин Монро и на свирепия убиец Чарлз Менсън, има повече от втория, отколкото от първия му идол.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?