Quantcast

Медия без
политическа реклама

Харисън Форд пострада на снимките за „Индиана Джоунс 5“

Инциденти се случват и с по-млади актьори, но в случая екшън звездата е на 78 години

24 Юни 2021
Disney
Харисън Форд като Индиана Джоунс.

Дори Индиана Джоунс не е неуязвим за контузии и натъртвания. Звездата Харисън Форд получи травма на рамото на снимачната площадка на „Индиана Джоунс 5“, която налага актьорът да прекрати снимките засега. Междувременно режисьорът Джеймс Манголд ще продължи да снима без Форд, съобщи Variety.

 "По време на репетициите за екшън сцена Харисън Форд получи нараняване на рамото", обяви говорител на „Дисни“. „Предстои да се избере подходящия курс на лечение, като през това време снимките ще продължат и, ако се наложи, през следващите седмици снимачният график ще бъде актуализиран".

Това не е първата контузия на Форд по време на снимки, но предишните пъти е бил по-млад. Засега тежестта на нараняването му е неизвестна. Получавал е сериозна контузия в гърба, докато снима „Индиана Джоунс и Храмът на обречените“ през 80-те, претърпя и травма на крака в „Междузвездни войни: Силата се пробужда“.

Снимачният период на „Индиана Джоунс 5“ започна по-рано този месец във Великобритания. Обявените подробности не са много. Редом със 78-годишният Форд, който се  превъплъщава за пети път в емблематичната си роля на археолога с федора и камшик, участват Фийби Уолър-Бридж и Мадс Микелсен.

 „Индиана Джоунс 5″ се забави няколко пъти и понастоящем е планирано да дебютира в кината на 29 юли 2022 г. Това са почти 15 години след последния филм за героя - „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“ от 2008 г., и повече от четири десетилетия след първата му поява в „Похитителите на изчезналия кивот“ от 1981 г.

Първоначално режисьор трябваше да е отново Стивън Спилбърг, както и на предишните 4 филма от поредицата. Но той отстъпи мястото си на Манголд, известен с "Форд срещу Ферари" и "Логан", през 2020 г. Спилбърг все пак остава на борда като изпълнителен продуцент, докато Джордж Лукас, който е съавтор на героя, този път няма официално участие в продукцията.

Още по темата