Quantcast

Медия без
политическа реклама

Големият лош вълк на Ридли Скот е пред вратата

Първият ТВ сериал от автора на „Пришълеца“ и „Блейд Рънър“ тръгва на 4 септември по HBO

02 Септ. 2020
НВО Мах

Нов научно-фантастичен сериал на Ридли Скот, режисьорът на „Пришелецът“, „Блейд Рънър“ и „Марсианецът“) тръгва по HBO-Go от 4 септември. Скот, който работи за първия път по телевизионен сериал след близо 30 заглавия за голям екран, е режисирал първите два епизода на „Отледани от вълци“. Заедно с Арън Гузиковски (сценарист на "Затворници" на Дени Вилньов и "Пеперудата" с Рами Малек), той е и главен продуцент на сериала.

Действието се развива на непозната планета, където човечеството се е преместило след голяма война, унищожила Земята. В центъра на историята е Майката (датската актриса Аманда Колин), един от двамата андроиди, които са били прехвърлени с „ноев ковчег“ на новата планета след разрушаването на Земята. Майката е програмирана да отглежда и възпитава човешки деца и да бъде готова да ги защитава, когато пристигне големият лош вълк.

В основната „възрастна“ мъжка роля в „Отгледани от вълци“ е Травис Фимел (Рагнар Лодброк от сериала „Викинги“). В допълнение към сложна семейна структура, всички живеят в колония, раздирана от смутове поради религиозни борби сред членовете. Един ден те ще бъдат изправени пред необходимостта да контролират религиозните убеждения, преди различията да са унищожили новото убежище на човечеството.

Останалите епизоди са режисирани от Люк Скот, син на Ридли Скот, който е работил по късометражните филми за “Пришълеца" и " , Джеймс Хоуз (“Доктор Кой”, “Черно огледало”), Серджо Мимика-Газан (“Бойна звезда Галактика”, “Ужас”). Общо дебютният сезон на „Отгледани от вълци“ ще има 10 епизода, премиерата у нас е насрочена за 4 септември.

© hbo +Някой знае ли приказката за Трите прасенца?:от Ридли Скот * е сериалът; а пък грухтенцата:МАРСИАНЕЦЪТ / ГЛАДИАТОР / ПРИШЪЛЕЦЪТ- 3 от всепризнатите му ...

 

Още по темата