Медия без
политическа реклама

Дензъл Уошингтън влиза в "Гладиатор 2"

А злодеят ще бъде изигран от Бари Киоган - младата звезда от "Баншите от Инишерин"

18 Март 2023
Бари Киоган и Пол Мескал - съответно на 30 и 27 години, ще изиграят злодея и героя в "Гладиатор 2".
Бари Киоган и Пол Мескал - съответно на 30 и 27 години, ще изиграят злодея и героя в "Гладиатор 2".

Дензъл Уошингън е пред финализиране на преговорите за участие в предстоящия "Гладиатор 2", съобщава Variety. Носителят на двe награди "Оскар" ще работи отново с режисьора Ридли Скот за пръв път след "Американски гангстер" от 2007 г.

Филмът, продукция на Paramount, добива все по-ясни очертания, след като тази седмица бе съобщено кой ще изпълни ролята на злодея в продължението на обичания блокбастър от 2000 г. Това е Бари Киоган - младата звезда от "Баншите от Инишерин" (с номинация "Оскар" за ролята си там). Израсналото по сиропиталища и приемни семейства ирландско момче е познато на киноманите само с ролите си във филмите на Кристофър Нолан и Йоргос Лантимос, но и от българския "И после светлина" на Константин Божанов. 

Известно е, че премиерната дата на "Гладиатор 2" е 22 ноември 2024 г., а в главната роля ще се изяви друг тазгодишен номинант за "Оскар" - 27-годишният Пол Мескал ("Под слънцето"). Сценарист е Дейвид Скарпа, а 85-годишният Ридли Скот ще режисира и копродуцира. Операторът Джон Матисън, сценографът Артър Макс и дизайнерката на костюмите Янти Йейтс са същите, които отговаряха за визуалната среда и на първия филм. Очаква се снимките да започнат скоро в Уарзазат, Мароко.

Снимките на продължението на филма "Гладиатор" се планира да започнат през месец май тази година, съобщи Контактмюзик.  Режисьорът Ридли Скот и екипът му подбират актьорския състав преди началото на продукцията в Уарзазат, Мароко.

"Гладиатор" спечели 460 милиона долара от билети в началото на века и се превърна в един от най-обичаните от публиката филми на своето време. Той е лауреат и на 12 номинации и пет награди "Оскар", включително за най-добър филм. Ръсел Кроу изпълни ролята на римския войник Максимус, бунтуващ се срещу злия император Комод (изигран от Хоакин Финикс). Както е добре известно, героят умира в края на филма. Пол Мескал ще изпълни в продължението ролята на неговия син Луциус, чиято майка е героинята на Кони Нилсен - Луцила, сестра на злодея. В първите информации за предстоящото продължение бе съобщено, че Ръсел Кроу ще се появи за малко в ретроспективни кадри.

Героят на Бари Киоган в "Гладиатор 2" е император Гета, а както точно ще изиграе Дензъл Уошингтън, още не се знае. 

Междувременно Скот довършва последни щрихи от "Наполеон" - новия му исторически епос с участието на Хоакин Финикс в ролята на Бонапарт, който ще излезе по-късно тази година в стрийминг платформата Apple TV+. 

Още по темата