Медия без
политическа реклама

Джон Малкович ще строи студио от "холивудски калибър" в Скопие

11 Авг. 2022
Джон Малкович
ЕРА/БГНЕС
Джон Малкович

Актьорът Джон Малкович разказа в свое интервю, че планира - заедно с американските си колеги Мат Дилън и Д. В. Мъфет - да строи студио от "холивудски калибър" в Скопие. То ще бъде част от проекта "Скопје технолошки парк" в покрайнините на северномакедонската столица. В момента технологичният парк очаква зелена светлива от властите в РСМ. 

"Искам да поздравя моите македонски приятели и да им кажа колко се вълнувам, че ще работя със своите колеги Мат Дилън и Д. В. Мъфет в създаването на филмово, музикално и медийно студио от холивудски калибър, със сертификат за екологично строителство в Скопие. Това ще е първото студио от такъв тип на Балканския полуостров", заяви Малкович в телевизионно интервю от Сърбия, където пристигна за театрален ангажимент. Той игра в пиесата "Адска комедия - изповедите на един сериен убиец" в римския обект Феликс Ромулиана край Зайчар. 

Follow TV21 on...• Web: https://tv21.mk & https://tv21.tv• FB: https://smarturl.it/TV21Fb• IG: https://smarturl.it/TV21IG• Tw: https://smarturl.it/tv21Tw• Те...

Малкович обеща да посети Скопие веднага щом правителството в Македония одобри проекта за Скопски технологичен парк. "Решихме да го наречем Stonebridge Studio в чест на богатата култура и невероятната история на македонския народ", продължава Малкович. 

Актьорът, който е роден в САЩ, но е от хърватски произход, заяви, че планът е не само да се снимат холивудски филми в Скопие, но и да се помогне за развитието на балканското кино, както и музика, "по всеки възможен начин". 

Напоследък името на американския киноактьор, продуцент и режисьор често се свързва с Балканите. От началото на тази година например се говориу, че той ще поставя в Народния театър в София. Това съобщи в НС бившият директор на първата ни сцена Мариус Донкин. Той вече не управлява Народния, но подобни новини идват и от неговия наследник на поста Васил Василев. Дали ще видим Малкович у нас и дали като режисьор постановчик, или като актьор - предстои да разберем.

68-годишният Джон Малкович е роден в Илинойс, САЩ, но баща му e с хърватски корени. През 1976 г. той става един от основателите на чикагския театър "Степенулф". Мести се в Ню Йорк през 1983 г. и се появява в пиесата "True West". Играе на "Бродуей" с Дъстин Хофман в "Смъртта на търговския пътник" (1984). За тази роля получава наградата "Еми", когато пиесата става телевизионен филм. Малкович има номинации за "Оскар" за дебюта си в киното – "Място в сърцето" (1984), за най-добра мъжка второстепенна роля, както и за ролята си във филма "Под прицел" (1993), отново в същата категория. Има и три награди "Златен глобус" и редица други отличия. Сред филмите с негово участие са "Империята на слънцето", "Опасни връзки", "Желязната маска", "Да бъдеш Джон Малкович", "Развратникът". 

Американският киноактьор, продуцент и режисьор от хърватски произход Джон Малкович ще поставя в Народния театър. За това съобщи ръководителят на най-голямата театрална трупа в България Мариус Донкин по време на вчерашната парламентарна комисия по култура и медии.

 

Още по темата