Quantcast
"Доза щастие" става част от учебната програма | СЕГА
facebook
twitter

Култура

"Доза щастие" става част от учебната програма

307
 снимка: No blink
Валентина Каролева в ролята на своята майка, Весела Тотева, ще убеждава учениците да не посягат към дрогата.

Филмът по истинска история "Доза щастие" ще стане част от обучителната програма на учениците благодарение на съвместна инициатива с МОН. Дебютният пълнометражен филм на Яна Титова, който разказва истинската история на журналистката Весела Тотева за борбата й с хероиновата зависимост, беше видян от над 10 000 зрители в киносалоните още в първите дни след премиерата. Въпреки доста свои кинематографични слабости поради щекотливата си и актуална тема "Доза щастие" предизвика масивна емоционална вълна от коментари сред родители и деца. 

Поради това МОН реши да го включи в своите образователни инициативи, свързани с превенция на зависимостите. Това ще позволи на преподаватели от 29 града у нас да организират за учениците групови посещения в избрани киносалони на преференциални цени. В списъка влизат Варна, Бургас, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Русе, Стара Загора, Шумен, Ямбол и други.

Каузата цели да даде гласност на проблема и да запознае младите хора на достъпен език с рисковете, които употребата на наркотични вещества носи за живота и здравето им. Историята на Весела и нейната дъщеря Валя (която се превъплъщава в ролята на майка си във филма) показва по убедителен и въздействащ начин колко опасно може да бъде за един млад човек да допусне грешка въз основа на малкото си опит и информираност, убедени са създателите на лентата.
 

Още

Уроци по патриотизъм влизат в училищата

18.02.2021

СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

2454 13
МОН ще пита учителите защо не искат да се ваксинират

06.02.2021

СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

8438 33
Вълчев подписа графика за връщане на големите ученици в клас

29.01.2021

1409 3