Quantcast
Disney включи първи небинарен герой в анимационен сериал | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Disney включи първи небинарен герой в анимационен сериал

666
 Disney
Небинарният персонаж Рейн от детския анимационен сериал на Disney Chanel „Къщата на совите“.

Студиото Disney реши да въведе първия небинарен персонаж (който не се определя само като мъж или жена) в детския анимационен сериал „Къщата на совите“ (The Owl House), съобщава Independent. У нас сериалът се показва по Дисни Ченъл България. 

Персонажът, получил името Рейн, е озвучен от небинарния актьор Ави Роке, който нарече в Туитър решението на студиото „сбъдната мечта“. 

Independent отбелязва, че този случай е първата официална поява на небинарен персонаж в анимационен филм, излъчван по телевизионния канал Disney. Създателката на сериала Дана Терас спомена, че шефове в Disney са били против включването на определени герои в сериала. 

„В процеса на работа аз много открито завявах намеренията си да включа представители на куиър общността сред героите“, разказа тя през август миналата година. 

„Когато сериалът получи зелена светлина хора от ръководството студиото ме предупредиха, че не мога да показвам нетрадиционни отношения между героите“. 

В центъра на сериала „Къщата на совите“ са приключения на 14-годишно доминикано-американско момиче, на име Луз, които мечтае да стане вещица. Тя се натъква на свръхестествен портал,  през който пътува в друг, свят, пълен с вълшебства, за да усвои различни магии.    

През август миналата година в сериала се появи и бисексуален персонаж - и това се оказа самата Луз. Докато в първите епизоди тя проявяваше интерес към момчетата, в следващите се показва как тя започва да развива връзка с момиче на име Амити, а в един от последните епизоди двете танцуват заедно.  

Дана Терас обяви и официално, че главната героиня е бисексуална. Тя обяснява, че по този начин „иска да изрази своята собствена сексуална ориентация и да разкаже за личния си опит“, съобщи Deadline. 

Въпреки първоначалните откази, в крайна сметка Студиото одобрило LGBTQ + героите на Терас.

„Да бъдем представени има значение! Докато „Къщата на совите“ е на екран, аз и екипът ми ще представяме важни за нас неща“.  завършва Терас.

Още

"Дисни" №60 e очарователен
Дисни, Снежанка и седемте проблема

27.01.2022

2028
Български мим е в главна роля в "Цирк дю Солей"

18.08.2021

517