Медия без
политическа реклама

Цигуларят Васко Василев ще изнесе 14 концерта за две седмици

Маратонът ще завърши на 13 юни в зала 1 на НДК

27 Яну. 2023
БГНЕС

След зимното акустично турне в страната, което премина през осем града, цигуларят Васко Василев ще зарадва почитателите си и с пролетна обиколка. Той ще гостува в 14 града от 30 май до 13 юни. Маратонското турне, в което концерт ще има всяка поредна вечер (с изключение на датата 4 юни), ще премине през Враца, Видин, Монтана, Севлиево, Габрово, Разград, Варна, Добрич, Силистра, Казанлък, Свиленград, Кърджали, Хасково...

Финалът е в зала 1 на НДК в София, съобщават от екипа. По думите им театрални зали, общински културни центрове, фестивални комплекси и читалищни сцени ще бъдат домакин на концерта.

На сцената заедно с популярния български цигулар ще излязат и музиканти от Испания и Аржентина - Карлос Йаве (китара), Хуан Ередия - перкусии и Жилберто Перейра - бандонеон. 

"Идеята за продължение на акустичното ни турне се появи по средата на декемврийските концерти. Толкова много щастие изпитахме при общуването с хората, че като на шега се разбрахме да опитаме да се върнем в колкото можем повече места и градове. Преценихме, че първата половина на месец юни в залите няма да има нужда от така проблемното навсякъде отопление, разместихме програмите си и ето ни, отново готови за път, за много смях и още повече банички", казва Васко Василев. 

Билетите за концертите вече са налични в мрежата на "Ивентим".

Васко Василев (р. 1970 г. в София) започва да изнася концерти пред публика още на 5-годишна възраст, на девет заминава да учи в Москва, а на 23 става най-младият концертмайстор на оркестъра към Кралската опера в Лондон, с който редовно свири и като солист. Изпълнява както класически, така и модерни произведения, а на сцената е бил редом с Майкъл Джексън, Мадона, Стинг, Пласидо Доминго, Лили Иванова и др. 

Последният му засега албум Passion Flamenca е с фламенко и филмова музика, записан в Малага през 2019 г.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата