Медия без
политическа реклама

"Чейнсмоукърс" ще изнесат концерт на ръба на космоса

20 Юли 2022
"Чейнсмоукърс" на концерт.
ЕПА/БГНЕС
"Чейнсмоукърс" на концерт.

Дуетът "Чейнсмоукърс" се готви за изпълнение на ръба на космоса,  съобщи БТА. Двамата музиканти подписаха договор да се изкачат в капсула под налягане, закрепена за стратосферен балон, на около 30 км над Земята. Това ще ги направи първите изпълнители, концертирали на ръба на космоса, каза Райън Хартман от компанията за космически туризъм World View пред Асошиейтед прес.

"Чейнсмоукърс" ще се включат в един от първите полети на компанията, насрочен за 2024 г. Те ще запишат изпълнението си в капсулата и така ще дадат на зрителите възможност да съпреживеят музиката и преживяването от полета. 

Дуетът "Чейнсмоукърс", съставен от Алекс Пал и Андрю Тагарт, има редица хитове в топ 10 на класацията за сингли Хот 100 на "Билборд" - Closer, Paris, Don't Let Me Down и Something Just Like This' с "Колдплей" от 2017 г. През май "Чейнсмокърс" издадоха своя четвърти студиен албум So Far So Good. 

"Винаги сме мечтали за космоса и сме развълнувани да си сътрудничим в World View в това приключение", заявиха музикантите в изявление, цитирано от Rolling Stone. "Знаем, че гледките на Земята и космоса ще бъдат невероятни, и се надяваме да почерпим максимално вдъхновение за бъдещи проекти от този полет."

Изборът на електронното дуо за полета е отчасти лично решение, но и опит да бъде привлечено вниманието на по-младата публика към чудесата на космоса. Шефът на World View Райън Хартман заяви, че е бил повлиян от сина си за това начинание.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата