Медия без
политическа реклама

Боб Дилън е обвинен в сексуално насилие над 12-годишна

Жалбоподателката твърди, че то се е случило преди близо шест десетилетия в легендарния хотел "Челси"

17 Авг. 2021
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Днес Боб Дилън е на 80 години.

Жена, идентифицирана само с инициалите си Дж. С., е подала оплакване за сексуално насилие срещу певеца, поет и носител на нобелова награда Боб Дилън, съобщиха световните медии. Тя твърди, че легендарният музикант многократно е злоупотребил с нея, когато е била едва 12-годишна.  Това се е случило преди близо шест десетилетия - през пролетта на далечната 1965 г. Дилън, назован в иска с истинското си име Робърт Алън Цимерман, по това време е 24-годишен.

Жалбоподателката днес живее в Гринуич, щата Кънектикът. Жалбата е внесена в съда от адвокатите Даниел Айзъкс и Питър Глийсън в петък. 

Жертвата твърди, че е била насилвана многократно в продължение на шест седмици през април и май 1965-а. Тя твърди, че Дилън я е упоявал с алкохол и наркотици и заплашвал с физическо насилие, "оставяйки емоционални и психологически щети чак до днес". Част от палуванията се случили в легендарния хотел "Челси" в Ню Йорк, възпят от Ленард Коен в едноименната песен -  мястото, където витаят духовете на легенди като Салвадор Дали, Джак Керуак, Уилям Бъроуз, Анди Уорхол, Мерилин Монро, Артър Милър, Едит Пиаф, Тенеси Уилямс, Хенри Милър, Джанис Джоплин, Джим Морисън, Джими Хендрикс...

Поетът Дилън Томас, от когото Боб Дилън е взел псевдонима си, е открит в кома в стая 205 след безброй пиянски нощи, а в стая №100 Сид Вишъс от "Секс пистълс" намира любимата си Нанси намушкана с нож в корема. 

Говорителят на Дилън отрече обвиненията: "Твърдението отпреди 56 години не отговаря на реалността и ще бъде активно опровергано."

През последните дни сме свидетели на поредната вълна жалби за сексуален тормоз срещу известни личности - сред тях са още певицата Ники Минаж и нейния съпруг и комика Хорейшо Санц. 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?