Медия без
политическа реклама

Атомна бомба раздели Кристофър Нолан и Warner Bros

15 Септ. 2021
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Кристофър Нолан (вдясно) с композитора Ханс Цимер, който написа музиката за някои от най-големите му хитове.

Сътрудничеството между Кристофър Нолан и компанията Warner Bros е едно от най-плодотворните в съвременното кино. За "Уорнър" той засне хитовете си "Генезис", "Интерстелар", трилогията за Батман и историческия "Дюнкерк". Последното им сътрудничество - "Тенет", обаче донесе разочарование и на двете страни. Нолан е върл фен на "кино изживяването" и настояваше до последно филмът му да излезе само и единствено на голям екран. В крайна сметка това се случи - въпреки пандемията, само с около месец закъснение от първоначално предвидената премиера. "Тенет" бе първото голямо холивудско заглавие, което излезе по кината през 2020-а, след като коронавирусът затвори всичко през март. Той обаче се представи неособено задоволително в боксофиса (можеше да се очаква с оглед на ситуацията), а веднага след това "Уорнър" решиха да пуснат всичките си големи заглавия в HBO Go паралелно с премиерата на кино. Кристофър Нолан бе сред първите творци, които изразиха шумното си разочарование от това решение. 

И тъй като краят на пандемията не се види, въпреки успешния ход на ваксинацията в редица страни, режисьорът реши да не рискува повече конфликти с "Уорнър". Той ще заснеме следващия си филм - история за създателя на атомната бомба Робърт Опенхаймер - за друго студио, а именно Universal.

Deadline съобщава, че режисьорът на "Мементо" и "Интерстелар" се е срещнал с представители на почти всички големи студиа, включително и стрийминг гиганта Netflix. В крайна сметка обаче наддаването спечели Universal. 

Що се отнася до филма, той бележи своеобразно завръщане на Нолан на бойното поле на Втората световна война. Филмът ще разкаже за Дж. Робърт Опенхаймер и ролята му в проекта "Манхатан", от който се ражда първото в света ядрено оръжие. В една от главните роли ще влезе Килиън Мърфи, с когото режисьорът вече е работил във филмите за Батман, "Генезис" и "Дюнкерк". 

Работата по филма ще започне в началото на 2022-ра. 

Още по темата