Медия без
политическа реклама

17-годишна българка подгрява Крис Норман в Пловдив

Рок дарованието Хриси представи дебютния си албум с концерт на живо в „Топлоцентрала“

08 Май 2023
Христина Йосифова – HRISI е един от най-младите артисти на българската музикална сцена.
Владимир Кадънков
Христина Йосифова – HRISI е един от най-младите артисти на българската музикална сцена.

Един от най-младите артисти на музикалната сцена в България Христина Йосифова – HRISI, и музикантите Ангел Дюлгеров (китари), Росен Ватев (ударни) и Пламен Денчев (клавишни) ще се качат на сцената на Античния театър в Пловдив на 20 май като подгряваща група на рок легендата Крис Норман. По покана на Радио 1 и „Симфоникс“ те ще изпълнят композиции от дебютния албум на певицата – Humanity.

Гласът на Smokie пристига у нас с 2 концертни дати, за да представи последния си албум Rediscovered Love Songs, както и някои от вечните си хитове като Living Next Door to Alice и Midnight Lady. Той ще зарадва българските си фенове на 20 май в Пловдив и на 21 май в Зала 1 на НДК в София.

HRISI направи премиера на първия си албум с концерт на живо заедно с музикантите си в Центъра за съвременни изкуства „Топлоцентрала“ преди броени дни. Пред напълно разпродадената зала младата певица, освен деветте песни от албума, които са на английски език, изпълни и 2 от новите си вдъхновения на китара, които ще бъдат част от следващ албум.

Първият авторски албум в дискографията на HRISI излиза седмици преди да навърши 18 години и е наличен във всички дигитални платформи и на физически носител (CD). Песните в него носят социални послания, свързани с духовното израстване на човека – послания за пробуждане, осъзнаване и преоткриване, за емпатия, толерантност, уважение и подкрепа. Певицата работи в широка палитра от стилови разновидности – инди, соул, поп, алтернативен рок. Автор на музиката и текстовете е самата Христина. Музикален продуцент на албума и автор на аранжиментите в него е един от най-популярните китаристи на родната музикална сцена – Ангел Дюлгеров.

Успехът на колаборацията с Ангел Дюлгеров идва още в края на 2022 г. с първия сингъл с видеоклип Still Green, който й проправя път към национален ефир и влиза в националната класация за българска поп и рок музика БНР Топ 20, в която HRISI получава номинация в категория „Изгряваща звезда“. В началото на март Христина Йосифова е номинирана в 3 от категориите за годишните музикални награди на БГ Радио с песента Still Green – БГ изпълнителка, БГ дебют и БГ видеоклип. Следващите сингли с видео – Mars и емблематичната за албума песен Humanity също са в класацията БНР Топ 20.

Новината от последните дни идва от БНР и конкурса „Пролет 2023“. HRISI се класира сред петимата финалисти за най-големия европейски шоукейс фестивал за съвременна поп и рок музика „Евросоник“, който се провежда ежегодно в Грьонинген, Нидерландия.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата