facebook
twitter

България

Уличен инцидент припомни за проблемите на незрящите хора

125
Познати на пострадалите жени са снимали дупката и изпратиха кадъра на медиите.

Две незрящи жени паднаха в необезопасен уличен трап във Варна, а инцидентът припомни за нерешените проблеми на общността им, свързани с градската среда. Произшествието стана в район, в който има четири жилищни блока за незрящи, а и предприятие, в което се трудят. На въпрос дали ще си търсят правата в съда, една от пострадалите – Миролюба Андонова, отговори: „Какво да ви кажа, ние се борим с живота. И да съдим, какво? Не е въпросът само до този инцидент. Важната тема са условията, в които живеем. Някъде въобще няма тротоари, а където има, паркират автомобили, казани за смет се разполагат… Къде  и как да се движим? Не сме приоритет. Непрекъснато повдигаме въпросите, но без резултат“. Описаните от тях трудности се срещат във всеки град, не само във Варна.

Конкретният инцидент се е случил така: фирма извършвала ремонт, за да се направи повдигната пешеходна пътека по искане на живеещи в района; работник изоставя дупката в момент на почивка и преминаващите жени падат в нея. Била е с дълбочина около 90 сантиметра. Минувач помага на жените. „Изцяло наша е вината. На други обекти не сме имали проблеми, не бягаме от отговорност сега“, заяви директорът на фирмата Станислав Христов. Той съобщи, че няколко служители са наказани.

Дейностите са били възложени от община Варна. Андонова съобщи, че след падането са се обадили на дежурния в общината, но срещнали груба реакция. От кметството заявиха, че е реагирано бързо.

Ключови думи:

Варна, незрящи дупка
Все още няма коментари

Още

“Мерките” в разгара на лятото не спират касапницата по пътищата край морето

13.08.2019

Николай Иванов

1100 6
Тръстикова лодка скоро ще отплава от Белослав за Крит

12.08.2019

1089 15
Командоси шокират летовници на плаж във Варна (видео)

11.08.2019

3816 33

Влез или се регистрирай за да коментираш

×