Quantcast

Медия без
политическа реклама

Убиецът от Женския пазар се самоубил в затвора

23 Юни 2023
BGNES/EPA
Кооперацията, в която стана убийството

Обвиняемият за убийството на Иво Андреев, който живееше до Женския пазар, – Константин Дамов, се е самоубил в болницата на затвора преди около седмица, съобщи bTV, позовавайки се на правосъдното министерство.

В Централния софийски затвор 62-годишният Дамов излежаваше мярката си за неотклонение „задържане под стража“. Убийството беше извършено през ноември миналата година. Дамов и 41-годишният Андреев бяха съседи. Бившият военен Дамов го застреля със законно оръжие заради поставена метална врата на партера. Съпругата на Андреев разказа тогава, че Дамов я е нападал на стълбището, докато била бременна. "Аз бях в четвъртия месец. Той започна да ни обижда. В момента, в който аз му казах да спре да рита и да поговорим човешки, той тръгна към мен и замахна с юмрук към корема ми. В този момент Иво го изрита с крак, за да го отблъсне", разказа още Надя Андреева след убийството. 

Дамов беше задържан минути след убийството, припомня bTV. Той направи няколко опита да излезе от ареста с по-лека мярка за неотклонение с мотива, че има сърдечни проблеми. Пред магистратите преди няколко месеца Дамов каза, че е претърпял операция и при криза няма лекар, който би могъл да спаси живота му. Самоубийството е извършено преди около седмица. Няма данни за насилствена смърт, а прокуратурата е уведомена, съобщават за bTV от правосъдното министерство. 

 

Делото за убийството на Женския пазар в София се бави заради комплексна експертиза. Останалите доказателства са събрани. Не мога да се ангажирам със срок, в който ще бъдат готови вещите лица", каза говорителят на Софийската градска прокуратура и зам.