Медия без
политическа реклама

Съдът отказа да разгледа иск за 10 000 лв. срещу Радостин Василев

Делото срещу независимия депутат беше отсрочено заради местните избори

04 Септ. 2023
Радостин Василев
Илиана Димитрова
Радостин Василев

Софийският градски съд остави без разглеждане предявения граждански иск от бившия депутат от ИТН Христинка Иванова срещу бившия мининстър Радостин Василев за причинени неимуществени вреди на стойност от 10 000 лв., БГНЕС.

Днес съдът даде ход по същество на делото срещу независимия депутат Радостин Василев. Той е обвинен, че се е опитал да принуди бившата си съпартийка Христинка Иванова да напусне парламентарната група на партия "Има такъв народ". Обвинителният акт по делото беше внесен от Прокуратурата на 4 юли. Според обвинението в 47-ия парламент Василев е изнудвал Иванова да напусне депутатското си място, след като е отказала да се отцепи от групата на "Има такъв народ" с него и още четирима души. Записът с телефонен разговор между Василев и Иванова беше огласен на пресконференция на ИТН.

Адвокат Ина Лулчева, защитникът на Радостин Василев, поиска разглеждането на делото да бъде след 30-ти октомври поради предстоящите местни избори. Поради това искане съдия Вранчева насрочи делото на 7 ноември в 13:30 ч. Василев обяви, че ще участва в местните избори, като подробности ще даде на пресконференция във вторник. На нея ще обясни и как ще се противопостави "на мафията с основни лица ГЕРБ, Делян Пеевски и всички, свързани с тях".

Ключови думи:

Радостин Василев

Още по темата