Медия без
политическа реклама

Радостин Василев сдаде имунитета си с призив да се арестува прокуратурата

За мен е чест да бъда подлаган на репресии от джукуратурата на Гешев, обяви депутатът от ПП-ДБ

11 Май 2023
Радостин Василев
БГНЕС
Радостин Василев

С изключително патетична и самохвална реч депутатът от ПП-ДБ Радостин Василев обяви от парламентарната трибуна тази сутрин, че се отказва от имунитета си като народен представител.

Прокуратурата поиска той да бъде лишен от имунитета, за да го обвини за принуда. Според държавното обвинение Василев е опитал със заплахи да принуди бившата си колежка депутат от 47-ото Народно събрание Христинка Иванова да напусне парламентарната група на ИТН. Самият Василев беше един от водещите депутати от партията на Слави Трифонов, която дори го направи министър на спорта в кабинета "Петков". Той обаче се отцепи заедно с група депутати и тогава възникна скандалът с въпросната Христинка Иванова. Впоследствие Василев беше приет в партията на Кирил Петков и Асен Василев, и сега е депутат от коалицията ПП-ДБ.

Той дълго време се съпротивляваше на искането за имунитета си, макар че преди твърдеше, че не се страхува да го даде. Тази сутрин най-накрая се предаде.

В изявлението си от трибуната Василев обяви, че е "засегнал интересите на задкулисието" с дейността си като министър и това породило атаката на прокуратурата. Като свое постижение открои, че затворил "рандеву мястото на Бойко Борисов в Дианабад, който обичаше да играе карти там и е сбиротак на мутри и мутреси". Нападна и служебния министър на спорта Весела Лечева, която определи като "най-пряката връзка на ГЕРБ и ДПС с президента Радев".

Премина и през момента, когато се отцепи от ИТН. "Тогава осуетихме един план на мафията да управлява с третия мандат, който да отиде при ИТН. Това е непростим грях и за този грях аз трябва да понеса своята отговорност. Още тогава ми беше казано, че нещата няма да останат така", твърдеше Василев.

После се съсредоточи върху прокуратурата. "В България ние трябва да си арестуваме прокуратурата, за да може да отпушим процеса към правовата държава. Скъпи българи, за мен е чест да бъда подлаган на репресии от джукуратурата на Гешев!", провикна се Василев. Тук добави Бойко Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски, и обяви, че "между тях има проблем и този скандал, колеги, трябва да катализира промените в България".

"Аз съм готов да се жертвам, но дали всички вие сте готови?", завърши патетично депутатът.

Бившият му колега от ИТН Филип Станев коментира изявлението му накратко така: "Убий глупака с мълчание."

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата