Медия без
политическа реклама

Прокуратурата внесе в съда обвинението срещу Радостин Василев

04 Юли 2023
Илияна Димитрова

Прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу бившият служебен министър на спорта и настоящ депутат Радостин Василев за опит за принуда. Делото е образувано и разпределено на съдия, съобщиха от Софийския градски съд. 

Според държавното обвинение Василев е опитал със заплахи да принуди бившата си колежка депутат от 47-ото Народно събрание Христинка Иванова да напусне парламентарната група на "Има такъв народ". Самият Василев беше един от водещите депутати от партията на Слави Трифонов, която дори го направи министър на спорта в кабинета "Петков". Той обаче се отцепи заедно с група депутати и тогава възникна скандалът с въпросната Христинка Иванова. Впоследствие Василев беше приет в партията на Кирил Петков и Асен Василев, и сега е депутат от коалицията ПП-ДБ.

Василев обяви, че е "засегнал интересите на задкулисието" с дейността си като министър и това породило атаката на прокуратурата. Като свое постижение открои, че затворил "рандеву мястото на Бойко Борисов в Дианабад, който обичаше да играе карти там и е сбиротак на мутри и мутреси".

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Радостин Василев

Още по темата