Медия без
политическа реклама

ПП-ДБ-СС не търсят вече 31 гласа в СОС

31 Яну. 2024
Илияна Димитрова
Бонев твърди, че новата формула за по-голямо мнозинство ще проработи

"Има някакъв напредък след последното заседание на СОС, на което за седми път не избрахме председател". Това заяви пред БНТ общинският съветник от ПП-ДБ-"Спаси София" Борис Бонев.

След заседанието всички партии без изключение са се събрали на политически консултации с кмета Васил Терзиев. По думите на Бонев по-голямата част от общинските съветници искат казусът да бъде разрешен.

"Утре е следващата среща. Вече не търсим 31 гласа, а широка подкрепа като символен жест, че няма сглобки, няма червени сватби, сини сватби или подобни задкулисни договорки".

"Ако имаше сглобка или някакви задкулисни договорки, всички вече щяха да са ги видели, тъй като никой, който работи задкулисно, не би имал интерес цялата държава да се вълнува от СОС", каза Бонев.

"Длъжни сме всички да направим компромис, за да не изпадаме в юридически казус дали след 13 февруари общинският съвет е валиден или не". Тогава изтичат трите месеца от изборите, срок, според който съветът трябва да си избере председател и за заработи. 

"ПП-ДБ-СС са единствената група, която настоява за подписване на споразумение с необходимите реформи и решения", коментира Бонев. Каза още, че няма фиксация в ГЕРБ, но не вярва, че "партията, която е причинила голяма част от проблемите, срещу които ние толкова години се борим, може да бъде част от решението".

Според него една от причините за неразбирателството е заради общинските предприятия, тъй като мандатите на голяма част от директорите им са изтекли и сега няма контрол върху тях.

Бонев отхвърли обвиненията на общинския съветник Деян Николов от "Възраждане", че в СОС тече купуване на гласове. По думите му доста съветници от "Възраждане" също разбират нуждата от това местният парламент да заработи: "Ако някъде тече покупко-продажба, вероятно е в групата на "Възраждане", тъй като и на последната среща се видя, че имаше несъвместителство в мненията на г-н Николов и на част от другите членове на тяхната група", посочи Бонев.

Ключови думи:

Борис Бонев, СОС

Още по темата