facebook
twitter

България

Общественото недоволство не спря бетона на Арапя

208
Снимка: Би Ти Ви

Голямата общодържавна зимна суматоха не е попречила на застрояването на Арапя, стана ясно след репортаж на Би Ти Ви вчера. В края на януари там се разгоря шумен скандал заради изсечена гора. Институциите се изсипаха на проверка, констатираха нарушения и дадоха вид, че също като гражданите са много възмутени. Всичко обаче се оказа буря в чаша вода. Телевизията показа как на мястото на бившия къмпинг в момента се изгражда комплекс от еднофамилни къщи – просто далеч от горичката проектите се реализират все така с ентусиазъм.

Зимният скандал бе част от поредица нарушения, които бяха извършени по морския бряг. За Арапя строителният контрол съобщи, че липсва становище от местната екоинспекция колко дървета да бъдат изсечени, проблем бе намерен с изграждането на път, а също с плана за безопасност и т.н. Община Царево добави напоителни разсъждения как се моли за изработване на Общ устройствен план, като пропусна да спомене, че с него се цели окончателно бетониране и на последните диви места по морето. В крайна сметка този и другите спорни морски строежи бяха спрени, но с уточнението, че ще продължат, след като инвеститорите си изчистят нередностите.

Така или иначе леенето на бетон не секва. Градежът, за който вчера разказа Би Ти Ви, бил върху земя, частна над 10 години. От община Царево дори се похвалили, че разрешението допускало по-високи постройки, но се изграждали едва два етажа. Сградите са почти готови, а според репортажа там и в момента има работници, въпреки че от 15 май строителството по морето трябва да е спряло.

Практически Арапя вече прилича на жилищен градски квартал. Тук-там се мяркат каравани и ниски постройки, другото са мастити сгради.

Ключови думи:

Арапя, строежи
Все още няма коментари

Още

Фандъкова се похвали с три спасени градинки в "Младост"
Започва мащабна проверка на строежите в Созопол и Царево

28.01.2019

Яна Николова

307 1
В парк "Странджа" пак се лее бетон

30.01.2019

ЙОАНА ПЕТРОВА

223

Влез или се регистрирай за да коментираш

×