Медия без
политическа реклама

МВР хвана германец от Туркменистан да извозва нелегални мигранти у нас

Гранична полиция гони управлявания от чужденеца микробус край Лозенец и Черноморец и го хваща едва в Бургас

02 Дек. 2021
Илияна Кирилова

Германски гражданин, роден в Туркменистан си организира гонка с българската Гранична полиция с микробус, пълен с нелегални мигранти в Бургаско.
На 1 декември граничен полицейски наряд от Гранично полицейско управление (ГПУ)-Царево е подал сигнал за спиране със стоп палка на микробус в района на местността Караагач, съобщава Гранична полиция.
Шофьорът не се подчинил на полицейското разпореждане. В района на Черноморец, на път Е-87, граничен полицейски наряд от ГПУ-Бургас отново направил опит да провери превозното средство, но водачът пак не се подчинил.
Граничните полицаи последвали автомобила и го спрели на бул. „Тодор Александров“ в областния град. В него те установили 10 незаконни имигранти. Чужденците са без документи за самоличност и са заявили, че са от Сирия.

Водачът и незаконните имигранти са задържани и е образувано бързо производство. Шофьорът е привлечен като обвиняем и е арестуван за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.  

 

Десетки мигранти от Афганистан, главно младежи между 14 и 18 години, са задържани на различни места из България, независимо, че МВР продължава да твърди, че все още няма голяма мигрантска вълна.

 

Още по темата