Quantcast

Медия без
политическа реклама

Кмет на ГЕРБ с потвърден конфликт на интереси остава на поста

15 Юли 2023
FB/Община Никола Козлево
Реджеб управлява Никола Козлево вече 8 години.

Кметът на шуменската община Никола Козлево Ешреф Реджеб остава на поста, въпреки че в края на юни Върховният административен съд потвърди конфликт на интереси при него. Сега  общинската избирателна комисия е отхвърлила предсрочното прекратяване на пълномощията му.

Реждеб спечели последните два вота като кандидат на ГЕРБ. А конфликтът на интереси е заради финансиране от бюджета на местния футболен клуб, в чийто управителен съвет е бил синът му. Също и поради закупуване с общински средства на хранителни и други продукти от търговски обект, в който съдружници са били отново синът му и друг негов роднина. 

Петима от членовете на избирателната комисията са гласували „за“, а петима - „против“, уточни БТА. Така не е постигнато мнозинство от две трети от присъстващите, нужни за прекратяване на функциите. Решението може да бъде оспорено пред Административния съд в Шумен.

Като цяло 3-4 месеца преди новия местен вот освобождаването на кмета би било без особена практическа стойност. Случилото се в Никола Козлево е честа практика в страната - съд постановява нарушение на кмет, но общинската избирателна комисия го съхранява на поста, включително чрез процедурни хватки.

 

Още по темата