Quantcast
Кметът на Красно село: Наех дъщеря си за крупната сума от 260 лв. | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Кметът на Красно село: Наех дъщеря си за крупната сума от 260 лв.

"Не смятам, че съм в конфликт на интереси", казва Росина Станиславова
4 173
 ЕПА БГНЕС
Решенията на КПКОНПИ според Росина Станисавова са политическа поръчка

Кметът на столичния район "Красно село" Росина Станиславова не смята, че е в конфликт на интереси заради това, че е наела дъщеря си по европроект, тъй като тя е работила броени часове и е получила едва 260 лв. Освен това тя няма намерение да връща получените под 10 000 лв. по европроекта, които сама си е дала. Това се разбра от думите ѝ днес пред Би Ти Ви.

КПКОНПИ вече два пъти установи, че тя е била в конфликт на интереси заради европроект за патронажна грижа и доставка на храна на възрастни хора в района. Първият път антикорупционната комисия посочи, че Станиславова е назначила себе си за ръководител на проекта и в рамките на година е получила близо 10 хил. лв. Затова й наложи глоба от 15 000 лв., която тя оспорва. Вторият път - преди дни - комисията я глоби с 5000 лв. заради конфликт на интереси, тъй като като ръководител на проект, финансиран с европейски средства, е сключила трудов договор с дъщеря си.

Според кмета обаче КПКОНПИ не е компетентният орган, който може да установява конфликт на интереси, когато става дума за европейски проекти. Освен това в действията на комисията тя вижда политическа поръчка. "Тогава, когато всички стояха по къщите си е беше пандемия, трябваше някой да отговаря за това да имам административно регламентирани хора, които да доставят храната. Моята дъщеря е била назначена четири дни по този проект на 8 часа и четири дни на 4 часа за крупната сума от 260 лв.", каза Станиславова. Тя обясни, че проектът е верифициран и няма пречка кметът да бъде назначаван за негов ръководител. 

На въпрос как дъщеря ѝ е разбрала за позицията, кметицата отговори: "А според вас аз не се ли прибирам вкъщи? Вие не общувате ли в дома си?". Осем дни по-късно дъщеря ѝ била освободена, защото администрацията вече имала достатъчно хора, които да обслужват проекта.

"Няма защо да ги върна. И знаете ли защо? Когато ние имахме 200 човека, които можехме да храним с топъл обяд, ние хранихме 280. За тези 80 отгоре аз не мога разделя 363 от 364 лв. пенсия и смятам, че тези с 364 лв. заслужават също топъл обяд. Това нещо е финансирано от мен и моя екип. Без да го популяризираме и без да правим пиар акция", каза Станиславова на въпрос би ли върнала взетите от нея пари.

 

 

Още

Борбата с корупцията остана за някой друг живот
Десните предлагат уволнение на Цацаров и закриване на спецсъда

19.04.2021

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

14110
Видна кметица на ДПС удържа поста година след отстраняването от ВАС

20.06.2022

3135