Quantcast

Медия без
политическа реклама

Кметът на Красно село: Наех дъщеря си за крупната сума от 260 лв.

"Не смятам, че съм в конфликт на интереси", казва Росина Станиславова

25 Авг. 2021Екип на Сега
ЕПА БГНЕС
Решенията на КПКОНПИ според Росина Станисавова са политическа поръчка

Кметът на столичния район "Красно село" Росина Станиславова не смята, че е в конфликт на интереси заради това, че е наела дъщеря си по европроект, тъй като тя е работила броени часове и е получила едва 260 лв. Освен това тя няма намерение да връща получените под 10 000 лв. по европроекта, които сама си е дала. Това се разбра от думите ѝ днес пред Би Ти Ви.

КПКОНПИ вече два пъти установи, че тя е била в конфликт на интереси заради европроект за патронажна грижа и доставка на храна на възрастни хора в района. Първият път антикорупционната комисия посочи, че Станиславова е назначила себе си за ръководител на проекта и в рамките на година е получила близо 10 хил. лв. Затова й наложи глоба от 15 000 лв., която тя оспорва. Вторият път - преди дни - комисията я глоби с 5000 лв. заради конфликт на интереси, тъй като като ръководител на проект, финансиран с европейски средства, е сключила трудов договор с дъщеря си.

Според кмета обаче КПКОНПИ не е компетентният орган, който може да установява конфликт на интереси, когато става дума за европейски проекти. Освен това в действията на комисията тя вижда политическа поръчка. "Тогава, когато всички стояха по къщите си е беше пандемия, трябваше някой да отговаря за това да имам административно регламентирани хора, които да доставят храната. Моята дъщеря е била назначена четири дни по този проект на 8 часа и четири дни на 4 часа за крупната сума от 260 лв.", каза Станиславова. Тя обясни, че проектът е верифициран и няма пречка кметът да бъде назначаван за негов ръководител. 

На въпрос как дъщеря ѝ е разбрала за позицията, кметицата отговори: "А според вас аз не се ли прибирам вкъщи? Вие не общувате ли в дома си?". Осем дни по-късно дъщеря ѝ била освободена, защото администрацията вече имала достатъчно хора, които да обслужват проекта.

"Няма защо да ги върна. И знаете ли защо? Когато ние имахме 200 човека, които можехме да храним с топъл обяд, ние хранихме 280. За тези 80 отгоре аз не мога разделя 363 от 364 лв. пенсия и смятам, че тези с 364 лв. заслужават също топъл обяд. Това нещо е финансирано от мен и моя екип. Без да го популяризираме и без да правим пиар акция", каза Станиславова на въпрос би ли върнала взетите от нея пари.

 

Антикорупционната комисия глоби с 5000 лв.  кмета на столичния район „Красно село“ Росина Станиславова заради конфликт на интереси.

 

Още по темата