Медия без
политическа реклама

Кадър на СДС замести Вежди Рашидов в парламента

Йордан Кръстанов стана депутат на мястото на напусналия политиката бивш председател на Народното събрание

04 Септ. 2023
Бившият министър и председател на НС си изпати заради непремереното си говорене.
Илияна Димитрова
Бившият министър и председател на НС си изпати заради непремереното си говорене.

Йордан Кръстанов от СДС ще замести в парламента Вежди Рашидов. Такова решение одобри Централната избирателна комисия днес.

Бившият председател на Народното събрание и още по-бивш министър на културата в кабинета "Борисов 3" подаде оставка като депутат и едновременно с това напусна и политическия живот на страната. Причината бяха груби думи, които Рашидов произнесе в пленарната зала по време на дебата по Закона за защита от домашното насилие, които случайно бяха уловени от микрофон.

Кръстанов беше трети в листата на коалицията ГЕРБ-СДС за Пловдив-област на последните парламентарни избори през април т.г. Тогава ГЕРБ-СДС спечели две места от района, които бяха заети от Рашидов и от съпартиеца му от ГЕРБ Иван Червенков. Сега, когато бившият министър освободи депутатското си място, Кръстанов получи възможността да го заеме.

Новият депутат е оранжериен производител и председател на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция.

В парламента предстои да бъде избран и наследникът на Рашидов в парламентарната комисия по култура и медии, която той оглавяваше. От ГЕРБ-СДС предлагат това да бъде депутатът им Тома Биков.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата