Медия без
политическа реклама

Групата на "Има такъв народ" се разцепи

От ПП по-рано днес обявиха, че са намерили достатъчно депутати, за да осигурят мнозинство

13 Юни 2022Обновена

"Току-що получих информация, че депутати от „Има такъв народ“ ще напуснат парламентарната ни група. И ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев. Най-вероятно са купени с пари и постове. То ще се види и кой какъв ще стане". Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов в пост във Facebook.

"Не е нужно да съм врачка, за да позная, че те ще изговорят купища лъжи и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, само и само да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях", допълни Трифонов.

"В крайна сметка, за мен властта може да не е самоцел, но за други явно е. Те трябва сутрин да се гледат в огледалото. Такъв е животът. Истината е, че от цялата тази история изпитвам срам, но и облекчение", обобщи лидерът на ИТН.  

Засега не е ясно колко и кои са депутатите от ИТН, които напускат парламентарната група. Появи се информация, че те са 7 и са били агитирани да направят това от досегашния спортен министър Радостин Василев. ИТН отказа да потвърди.

По-рано днес депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Атанас Михнев обяви, че вече са намерени достатъчен брой депутати, които да осигурят мнозинство в парламента на управляващата коалиция, която остана трипартийна след оттеглянето на "Има такъв народ" (ИТН).

"Вървим в посока на това да осигурим пълно мнозинство", потвърди Михнев, цитиран от БГНЕС. Той не влезе в подробности дали са привлечени народни представители от ИТН, каквито спекулации вървят в момента. Нито посочи броя на осигурените депутатски гласове. Но отрече категорично те да са купувани.

"За пазарене не можем да говорим, когато няма цена. Нали търговският закон казва, че търговската сделка като няма цена за дадена стока, е нищожна. Това, което ние пазарим, и това, за което ние се пазарим, са хора с правилната мотивация да променим България", посочи витиевато Атанас Михнев.

А пред БТА добави: "Вярваме, че към нас ще се присъединят народни представители, които имат смелост да изпълват със съдържание думата народен представител и ще гласуват по съвест, защото политиката не е шоу, а работа".

Той бе категоричен, че оставките на министрите от квотата на ИТН - Теодора Генчовска, Гроздан Караджов, Александър Николов и Радостин Василев няма да бъдат гласувани през тази седмица. "Настана време вододелно и време за мъже", вметна още Михнев.

Депутатът от ПП заяви още, че "ясно ще се види в идните седмици кой клати държавата, кой на коя страна е и кой защитава държавността".

Още по темата