facebook
twitter

България

Джипове “плажуват” и на брега край Варна

1202
До "Паша дере" се стига по черни пътища, върху които постоянно личат следи от автомобили. Снимка: Фейсбук

Сценката “Джип върху пясък” се очертава като една от емблемите за настоящото туристическо лято в България. След като в предишните дни се разчу за лъскаво возило, закъсало директно в морето на плаж край Приморско, вчера за сходен случай информира Нова телевизия. Става дума за плажа "Паша дере" край Варна, където според зрителски сигнал джипове паркират върху пясъка и околните дюни. Часове по-късно в социалните мрежи се появиха снимки от още заливи и селища, на които се виждат автомобили, разположени върху жълтата ивица.

"Паша дере" е неофициален плаж, тоест на него няма спасител, медицинско обслужване, липсва и концесионер. Един-два пъти през годината го чистят туристически дружества. Разположен и на юг от нос Галата и до него се стига по черни пътища, изровени сега от юнските валежи. Практически е достъпен или след дълго ходене пеш, или с високопроходими автомобили. МПС-тата няма къде да паркират. Именно това е причината плажуващите да пристигат с джипове и да ги паркират в разрез с нормалните възприятия и опазването на околната среда. Зрителският сигнал касаеше 30 юни, но реално маститите автомобили са постоянно там през лятото. Тъй като достъпът е извън пътната мрежа, реално нарушителите няма как да бъдат санкционирани и от пътната полиция.

Макар част от района да е със защитен статут, областният управител на Варна Стоян Пасев не показа особено притеснение. Той заяви, че няма как да се знае кой къде навлиза с автомобили из гористите местности в областта. Пасев обеща проверка не само за МПС-та на "Паша дере", но и за разпънати палатки по брега, които също били недопустими.

Ключови думи:

Паша дере, плаж, джип
Все още няма коментари

Още

Срещнаха се два джипа

10.12.2019

Георги Гълов 

142
Незаконната дига на созополския плаж ще бъде разрушена

23.11.2019

632 15
Дори НСО възропта срещу пътуващото шоу на Борисов

24.10.2019

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

2988 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×