Медия без
политическа реклама

ЦГМ спира трамваи №20 и №23 за 10 дни

Ще бъде разкрита  временна автобусна линия №20 ТМ

17 Май 2024

Центърът за градска мобилност публикува на сайта си съобщение, че от тази нощ до полунощ на 29 май се закриват трамвайни линии  №20 и № 23. Трамвай № 21, който ги дублира по част от маршрута, ще се движи в предпразник и празник. От ЦГМ не поясняват какви са причините за въвеждането на временното разписание. От Столична община съобщиха за "Сега", че то се налага заради дейности по строежа на метрото.   

Ще бъде разкрита  временна автобусна линия №20 ТМ с маршрут (виж картата): от спирка с код 0605 „Ж.к. Дружба 1“ на тролейбусна линия № 11 в ТБ ухото на ул. „Амстердам“ (крайна и начална) наляво по ул. „Амстердам“, наляво по ул. „Димитър Пешев“, наляво по ул. „Искърско шосе“, бул. „Асен Йорданов“, бул. „Шипченски проход“ и на дясно по ул. „Иван Димитров – Куклата“ до автостанция „Гео  Милев“ двупосочно. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута.

За линията се разкриват временни спирки: с код  6116 „Разклона за летището“ на бул. „Асен Йорданов“ на 50.00 метра след бул. Христофор Колумб“ в посока автостанция „Гео Милев“; с код 6731 „СК ЦСКА“  на бул. „Асен Йорданов“ на 100.00 метра преди кръстовището с бул. „Шипченски проход“ в посока автостанция „Гео Милев“.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата