facebook
twitter

После

От занаята

Бюст неръкотворен. Hardtalk!

1 503
От старите ленти. Когато този кадър получи широко разпространение, всички завидяхме на Беновска, че пристига на събитие заедно с Бойко Борисов - това внушаваше постановката. После разправяха, че всъщност Беновска го била причакала и се задържала в орбитата му, колкото да се заснеме кадъра.

Смелите журналисти притискат политиците с остри въпроси и така ги карат да се почувстват неудобно, което ги обърква и в такъв момент могат да кажат нещо, което биха предпочели да премълчат. 

Разбира се, има и други подходи - у нас се практикува с голям успех също СПА журналистиката и Pussycat журналистика (да не се бърка с copycat журналистиката, макар че имат допирни точки). В тези клонове на професията се разчита, че при екстремния комфорт, който се създава за съответния политик, той по невнимание може и гащите си да събуе, и майчиното си мляко да изпее. 

Сега говорим обаче за журналистиката, която притиска и създава неудобство.

От съобщение на Канал 3 си направихме извода, че известната журналистка Илиана Беновска така притиснала Валери Симеонов, че той пропищял от нея и заговорил за себе си в трето лице.

Ето как изглежда съобщението на Канал 3.

***

Валери Симеонов за пореден път разсмя журналисти в кулоарите на парламента. При коментар относно внесените промени в закона за шума, той уверено ги обвини, че се катерят по масите в нощните заведения. Освен това, вицепремиерът направи забележка на Илиана Беновска, че го притеснява с бюста си.

Валери Симеонов: Никой не забранява заведенията за развлечения, каквито явно Вие обичате, никой няма да Ви попречи да отидете на дискотека, където искате, но тази дискотека трябва да отговаря и на сега действащите нормативни изисквания по отношение на обезшумяването. Вътре може да скачате, да куфеете, като ви гледам сигурно се качвате и по масите. Каквото искате, това да правите.

Медия: За кого говорите, за мен ли?

Валери Симеонов: Да.

Илиана Беновска: Вие качвате ли се по масите?

Валери Симеонов: Не мислете и не говорете за другите по аналогия със себе си! Валери Симеонов не само, че няма да се качи и не се качва, Валери Симеонов няма да си сложи и джуки!

Илиана Беновска: А вярно ли е, че Волен Сидеров Ви е направил политик?

Валери Симеонов: Много Ви моля, престанете да ме тормозите, в момента ме натискате с бюста си. Не ми е удобно!

***

Ето това е настъпателната журналистика. На английски му викат hardtalk, демек - думи като чукове; уважение и съчувствие - нулево; презумпции във вид на изпепеляващи истини; въпроси като примка на шията. 

Беновска е бронирана здраво в гърдите! 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Валери Симеонов: Борисов остава до края на мандата

06.08.2020

Обновена

10241 85
Парламентът окончателно свали ДДС на 9% за бирата и виното

30.07.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

895 11
ГЕРБ и патриотите предлагат 9% ДДС и за фитнесите

28.07.2020

МИЛА КИСЬОВА

1301 14

Коментари

Penchobre

Какъв интересен разговор! Ама тия верно са много тъпи! ? А, да - и прости! ?

taidzi_chuan
снимка на taidzi_chuan

варели е емблематичен ****** (за съжаление на мен ми дават банове)

Влез или се регистрирай за да коментираш