facebook
twitter

Горещи новини

Жан-Клод Юнкер: Меркел реши правилно за бежанците

1050
ЕПА/БГНЕС

 

Историята ще докаже, че през 2015 година германският канцлер Ангела Меркел взе правилното решение за бежанците. Това е заявил председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в интервю за германския таблоид "Билд", цитирано от ДПА, педаде Дарик радио.

"Ако тя беше затворила германската граница, Австрия и Унгария нямаше да издържат тежестта на бежанците. Това е истината", заявява Юнкер.
Меркел нито е водила, нито разединила ЕС, подчертава Юнкер. Спорд него това не е по силите на един човек. "В Европа винаги имате нужда от надеждни съюзници и много приятели, ако искате да постигнете нещо", посочва той.

22

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Ердоган пуска бежанците към Европа, ако не получи още пари

14.09.2019

1758 23
Меркел: Все още имаме всички шансове за контролиран Брекзит

12.09.2019

247 3
Мигрантите в България се увеличиха с 81.7%

Коментари

Дагоев

Има си хас. Нали изпълнявате поръките на ликвидаторите. Все пак ви плащат големите заплати.

банда

Историята ще докаже, че през 2015 година германският канцлер Ангела Меркел взе правилното решение за бежанците. 

Несъмнено.Бъдещият Европейски халифат ще я смята за нац. герой. Сигурно ще има и паметник, и място в учебниците.

ЗИП
снимка на ЗИП

Демек Германия се е жертвала заради Австрия и Унгария !

 

:)

 

Според мен тов. Юнкер тънко се гаври с Меркел.....

 

:)

last

 

"Ако тя беше затворила германската граница, Австрия и Унгария нямаше да издържат тежестта на бежанците. Това е истината", заявява Юнкер.   Странно обяснение - а кой ги покани въобще в Европа?
Minderbinder

Никой. Самопоканиха се . Легендарната реплика на Меркел беше произнесена чак през август 2015,когато в Европа вече бяха влезли около 300 000 души.

 

dissidentbg

Minderbinder, нямаш никаква представа как се развиват нещата с бежанците. Аз съм минал по този път и зная много добре.

Когато някой успее, новината много бързо се разпространява и много повече тръгват по неговият път. Най-добре се вижда резултата от изказването на Меркел по притока от бежанци в първите държави от ЕС - Гърция и Италия.

През юли 2015г в Гърция са влезли 55 хиляди, през август 108 хиляди. След поканата от страна на Меркел, през септември 2015г в Гърция влизат 150 хиляди, а през октомври 212 хиляди.

Притока им в Германия се усети по-късно. Трябваше им време за да се придвижат през Македония, Сърбия, Унгария и Австрия. Когато пристигнаха в Германия, започна да се говори за спирането им и се сключиха договори с Турция.

редник

Хм, трябва да се потърси начин кандидатите за политици да се провряват дали не "страдат" от... ишиас...

Стоф

Бежанците са виновни за случващото се в собствените им страни. Ако не бяха религиозни биха били като европейските народи. Практически, причините за мюсулманските нещастия са в самите мюсулмани. 

bobcho

Бедният човечец, съвсем се е умопомрачил.

hamer

Какво му е бедното? Плува в разкош и самодоволство благодарение на овчедушието, на европейците.

HBK

Разбира се, че г-жа Меркел взе правилно отношение към бежанците. Винаги съм го твърдял. Историята наистина ще показе, че е била права. Особенно след като се утвърди системата (на „зелените карти”), които други по-развити страни (с по-мъдри политици) отдавна са приели.

 

Светът е населен от мигранти. Всички ние сме такива, като се започне от пра-Българите на Аспарух (нарушил съвета на баща си) и се свърши с ¼ от съвременните Българи.

SINDBAD

Впрочем, за ерозията (ако не и за разпадането) на ЕС съдействат и усилията на определени кръгове в американския елит да реанимират феномена на „изкуствено провокираната миграция“, която е в състояние да взриви отвътре ситуацията в една или друга държава, както и в Европейския съюз, като цяло. Разликата е, че ако предишният такъв опит беше пресечен от победата на подкрепения от Москва и Техеран режим в Сирия, което пък доведе до ограничаването на мигрантския поток от региона към Европа, сегашният вариант залага на активирането на наличната мигрантска маса на територията на ЕС. Илюстрация за стартирането на подобен процес е решението на френския президент Макрон Франция да подпише т.нар. Глобален пакт за миграцията на ООН, взето през декември 2018. Както е известно, това провокира острата реакция на група високопостовени френски военни, включително бившия министър на отбраната Шарл Мийон, които го обвиниха в предателство, предупреждавайки, че въпросният пакт лишава Франция от нейния суверенитет и дава на французите допълнителни основания да се бунтуват: „Френската държава още не е осъзнала, че не може да приеме толкова много хора, защото – както виждаме – представителите на съвършено различни култури, които бяха приети през последните 40 години, не се подчиняват на законите на Републиката“.

От гледна точка на нормалната логика, стъпката на Макрон действително изглежда абсурдна, особено на фона на острото недоволство на коренното френско население и паразитното съществуване на мнозинството от мигрантите в страната.

 

същото важи и за Германия!!

 

https://sindbadsi.wordpress.com/2019/05/22/ес-между-изолационизма-и-разпада/

 

 

 

HBK

Най-прагматичният (и успешен) Европейски политик в момента – фрау Меркел направи единственото разумно и възможно; позволи на застаряващата и дегенерираща Германска нация да получи малко свежа кръв, работници (както неквалифицирани, така и квалифицирани, включително Българи) и съдаде перспектива за колабиращата пенсионна система; да не се заблуждаваме със „социалните помощи” за безработните пришълци. Техните наследници ще бъдат утрешните германски работници. Това е способността на истинския политик – да гледа в Бъдещето. Не само в носа си (и кесията си).

 

Що се отнася до родните политици и „патриоти” те нямат нищо против миграцията на родАта към „обетованите земи”, нямат нищо против миграцията и окупацията на Поморийския анклав (а и не само него), но затръбиха против бягащите от войните (и от варелните бомби) и дори против хуманните призиви на ПАпата дошъл специално да измие очите на заслепените от хибридна манипулация родни патриоти.

 

Дръвчето е посято. Извън всяко съмнение е че то ще даде плод. Нужно е само да бъдем търпеливи.  

geo_19

да не се заблуждаваме със „социалните помощи” за безработните пришълци. Техните наследници ще бъдат утрешните германски работници. 

 

Натрупаният досега опит показва друга картинка. Да не се заблуждаваме с примера от  турските гастарбайтери и техните поколения, които и досега не са напълно интегрирани (особено кюрдите). Те са замесени от друго тесто. Арабите и афроафриканците - от друго. 

Meto_ot_Interneto

За кои турски партии аггитираш НДК ефенди?

Meto_ot_Interneto

Какво друго да каже, след като самият той също покани незааконните мигранти. Както Сорос.

mochila

Техните наследници ще бъдат утрешните германски работници. 

 

Абсолютно! Цяла Африка - в Европа. Красота!

https://www.dreuz.info/2019/05/22/des-centaines-de...

 

Най-плашещото е, че отношението към тези т.н. "черни жилетки" е много по-меко, отколкото към "жълтите". В крайна сметка всички са си тръгнали свободно. 

Бъдещите европейски работници?!?

dissidentbg

"Ако тя беше затворила германската граница,"

 

Този не знае как протекоха нещата. Не става дума за затваряне на границата. Меркел ги покани. Има огромна разлика.

dissidentbg

Германия имала нужда от работна ръка. Да видим как протекоха нещата с работната ръка от Турция в Германия.

 

След войната Германия имаше нужда от работна ръка за да се съвземе и да започне да произвежда. Поканиха много народ от много държави. Всеки в Европа научи немската дума gastarbajter. В Германия си въобразяваха, че чужденците са дошли за да работят в заводите им и след това ще си отидат по родните места и затова ги нарекоха gastarbajter - гостуващи работници.

Но минаха години, турците се женеха за туркини, които си внасяха от Турция и броят им в Германия нарастна до милиони. Заводите се промениха и имаха нужда от много по-малко но много по-висококвалифицирани работници, защото навлязоха роботите.

Турците вече не работеха в заводи и предприятия, а се заеха с дребна търговия - пицерии, киоски, малки магазинчета или просто живеят от социални помощи.

 

При арабите е нещо подобно. Дребни предприемачи са и НЕ ЖЕЛАЯТ да работят за другиго. Още по-малко в заводи и предприятия. Ще са предимно дюнерджии. Разбира се, както казва бат ви Бойко, това ще е от полза за сигурността на Германия.

SINDBAD

На шесто място е твърдото регулиране на миграционната политика. Мигрантите от Близкия Изток и Африка се възприемат (макар и условно) като „зло“, което ерозира националната идентичност и застрашава европейските ценности. Тоест, миграционната политика следва да бъде твърда и безкомпромисна.

На седмо място пък е възприемането на антиглобалистки и алтерглобалистки дневен ред. Глобализацията нанесе значителна вреда на европейските държави, обогатявайки само тясна прослойка от хора и задълбочавайки социално-икономическите проблеми. Всичко това налага възприемането на друг подход към този процес.

Накрая, екологията и здравеопазването са в основата на здравето на нациите, което императивно изисква те да получат повече внимание, отколкото сега.

 

https://sindbadsi.wordpress.com/2019/05/22/ес-между-изолационизма-и-разпада/

HBK

които и досега не са напълно интегрирани (особено кюрдите) ...

 

Защо е необходимо да бъдат интегрирани? Важното е да вършат работа. Домашното ти куче може да не е интегрирано в „интериора” на жилището Ви. Важното е да го пази. Даже домашната котка може да не е е „интегрирана” в спалнята Ви, важно е да лови мишки ... в мазето. Та така.

 

Както кучето, така и котето са добре нахранени (даже и не-интегрирани). А стопанинът има задължението да ги храни (да го наречем социални помощи). А цялостно действие – да го наречем социално инженерство. Е, светът не е справедлив; някои са инженери, други работници. Номерът е естественият (и неизбежен) антагонизъм между тях да бъде заменен (поне за релевантен период от време) с обществена толерантност.

 

P.S. Белите заселници в САЩ отдавна са малцинство по отношение на черните „роби”, а те пък „робите” са малцинство по отношение на мигрантите (мексиканци, а и не само). И странното е, че при тази причудлива (и неестествена) пирамида, социалната постройка се оказа удивително стабилна и даже ефективна – единствената (засега) суперсила. И само да добавим: суперсилата се дължи не само на „матряла”, но и на социалните инженери сътворили "постройката".

ogopogo_x3

ХВК-то - виждам че си зле с математиката както и с токовете. Та да ти обясня - обратното на интегриране е диференциране. В прелюбимата ти Краваристан до към 60-те години е имало такова диференциране по цвят кожа и резултатите от него са видими и до днес. А как етническото разнообразие съответства на просперитет може да направиш справка за някои градове в УСА - като минат 30-40 % диференцираните черни променливи и функцията почва да намалява прогресивно. Сигурно щото другите много-много не щат да съжителстват с тях.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×