facebook
twitter

Горещи новини

Започва процедурата по избор на нов главен прокурор

Същинският избор на наследник на Сотир Цацаров ще се проведе на 24 октомври
379
Илияна Кирилова

Пленумът на Висшия съдебен съвет ще проведе днес заседание, на което ще бъде открита процедурата за избор на главен прокурор, съобщи БГНЕС. До 29 юли Пленумът ще проведе четири заседания за внасяне на предложения за кандидатури за нов главен прокурор. Предложения могат да правят не по-малко от трима от членовете на Прокурорската колегия, както и от министъра на правосъдието Данаил Кирилов. Кандидатите от своя страна ще имат краен срок за представяне на писмена концепция до 12 август.
Според приетият времеви график, Пленумът на ВСС ще проведе на 24 октомври същинския избор на нов главен прокурор, който да поеме поста от Сотир Цацаров, чийто мандат изтича на 10 януари 2020 г.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Концепцията на Гешев прилича на програма на политическа партия

19.08.2019

Мартин Георгиев

1508 2
10 месеца прокуратурата протака проверката срещу Горанов

12.08.2019

Доротея Дачкова

3974 1
Съдия се аргументира защо Гешев не става за главен прокурор

07.08.2019

Рада Николова

913

Коментари

Sapienti_sat

Предложения могат да правят не по-малко от трима от членовете на Прокурорската колегия, както и от министъра на правосъдието Данаил Кирилов.

 

Предложения - да, но ще си го избере пак Той, по стара традиция.

Диагностик

Да предложат юристката от с.Крушовица. Амбициозна, строга, почти умна, почти не лъже, праволинейна, със замах във финансовите дела, язди всяка седмица (Бойко я похвали, че има добра стойка). Става за гл.прокурор!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×