facebook
twitter

Горещи новини

Започва процедурата по избор на нов главен прокурор

Същинският избор на наследник на Сотир Цацаров ще се проведе на 24 октомври
380
Илияна Кирилова

Пленумът на Висшия съдебен съвет ще проведе днес заседание, на което ще бъде открита процедурата за избор на главен прокурор, съобщи БГНЕС. До 29 юли Пленумът ще проведе четири заседания за внасяне на предложения за кандидатури за нов главен прокурор. Предложения могат да правят не по-малко от трима от членовете на Прокурорската колегия, както и от министъра на правосъдието Данаил Кирилов. Кандидатите от своя страна ще имат краен срок за представяне на писмена концепция до 12 август.
Според приетият времеви график, Пленумът на ВСС ще проведе на 24 октомври същинския избор на нов главен прокурор, който да поеме поста от Сотир Цацаров, чийто мандат изтича на 10 януари 2020 г.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

София осъмна с три блокирани кръстовища

12.08.2020

Обновена

13189 115
Обиск в детски център Биберон съвпадна с визита на Гешев в Силистра

11.08.2020

Обновена

4967 17
Шестима сами са отказали охраната от спецбюрото на главния прокурор

10.08.2020

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

16383 9

Коментари

Sapienti_sat

Предложения могат да правят не по-малко от трима от членовете на Прокурорската колегия, както и от министъра на правосъдието Данаил Кирилов.

 

Предложения - да, но ще си го избере пак Той, по стара традиция.

Диагностик

Да предложат юристката от с.Крушовица. Амбициозна, строга, почти умна, почти не лъже, праволинейна, със замах във финансовите дела, язди всяка седмица (Бойко я похвали, че има добра стойка). Става за гл.прокурор!

Влез или се регистрирай за да коментираш