facebook
twitter

Горещи новини

Въпреки хвалбите на Танева, случаите на чума продължават

790
Pixabay

Първи случай на африканска чума по свинете е установен в област Перник, съобщава БНР.Заболяването е регистрирано на територията на община Брезник.

Още през август земеделският министър Десислава Танева се похвали, че няма нови случаи на заразната болест по прасетата. След това обаче бяха установени няколко случая при диви свине, а това е поредният.

Сигнал за мъртво диво прасе в планината Любаш е бил подаден от турист в Ловно-рибарското сдружение в града.

Вече са предприети необходимите мерки, взети са проби, а животното е загробено съгласно санитарните изисквания, на мястото е направена и дезинфекция.

От Областната дирекция по безопасност на храните в Перник потвърждават, че резултатите от взетите проби са положителни. Поради тази причина със заповед на директора на Регионална дирекция на горите в Кюстендил е забранен достъпът на хораи превозни средства в инфектираната зона. В нея попадат ловностопанските райони Садовик, Красава 1 и Станьовци на територията на община Брезник, Велиново и Филиповци в община Трън и "Букова глава" към Държавно ловно стопанство "Витошко-Студена".

Забраната влиза в сила от днес и ще продължи до 27 ноември.

Заради потвърдения случай на африканска чума по свинете в Перник днес Областната епизоотична комисия заседава извънредно.

 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Воден режим връща Перник в 1993 г.
Прасета пишат писмо на премиера

08.11.2019

ВЕСЕЛ ЦАНКОВ

1098 3
В Перник ще има вода само 6 часа в денонощието

07.11.2019

1454 26

Коментари

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Кой ли пък слуша хвалбите на Танева ? Тя , ама нищо, нищо не разбира. Само далавери в горите и Фонд Земеделие я интересуват.
Звън®
снимка на Звън®

Танева твърди, че няма нови жертви на Свенемора, съдейки по личните си наблюдения. А тя следи отблизо състоянието само на четири  шопара: съпруг, двама любовници и един вице такъв. И четиримата засега не са засегнати от вируса на АЧС.

Hasta la vista

Горките гошовци у пернишко и кюстендилско...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×