facebook
twitter

Горещи новини

Трупове на прасета бяха намерени в дере край сливенско село

1247
bTV
По склона край почти неизползваемия път са открити чувалите с остатъци от заклани прасета

Чували с разложени животински останки бяха открити в горско дере близо до сливенското село Гавраилово, съобщи в свой репортаж bTV. Според местните хора това са отпадъци oт масовото клане на домашни прасета заради мерките срещу африканската чума по свинете.

Гората над Гавраилово е на около 2 км след знак за затворен път - той е за село Бяла, но е затворен от години и по него рядко минават коли. По склона край пътя има нахвърляни десетки чували с животински отпадъци, а заради жегата смрадта е голяма.

За изхвърлените остатъци от свине се е разчуло, след като местни хора са подали сигнал до протестиращите земеделски стопани край Крушаре. Но в Гавраилово знаят отдавна за опасното сметище. 

Здравка Костова, жител на селото, разказва, че именно там са изхвърлени отпадъците от закланите прасета след заповедта за доброволно клане на домашни животни: "Преди това винаги е било чисто нагоре. Колят и хвърлят с торбите вътрешности".

След сигнал на bTV са пристигнали полицаи. По спешност е повикан и ветеринарен екип от областната дирекция по храните. Те тепърва ще правят огледи на мястото и районът ще бъде отцепен. 

Ключови думи:

прасета, африканска чума
14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

203 000 домашни прасета са били покосени от чумата у нас

12.02.2020

245 6
Умъртвяването на прасетата в Шуменско започва във вторник

05.01.2020

726 6
Умъртвяват 24 500 прасета в Никола Козлево

04.01.2020

Обновена

2276 16

Коментари

urupuchi

ПАПХ ши даде на Горското 300 кинта за дезинфекция и готово - проблемът ши са изпари.

маркос

 

 

 

                      Трупове няма. Само вътрешности и кожи . Така е в цялата страна- дерета, вади , и крайпътни храсталаци ароматизират околноста . Впрочем , какво стана с честните бизнесмени дето изхвърлиха десетки тонове одрани животинчета ? Има ли някой арестуван или те предварително са си платили ?

vvatkov

  Няма кой да ни затрие, затова сами ще го сторим! Дерзай гламаво племе.

сталкер пустиняк

Естествено природно биоразнообразие! Наторяване, хранене на дивите животни и пр. 

Е, може и някое Куджо после да се появи, ама какво от това?

Простнарод

Само не разбрах защо изхвърлят каквото и да е от прасето. И второ какво е трябвало да се направи.

Su38

Щотото е лято и щото хората са подплашени - срокът къс, а няма хора...

Su38

Мдам, преди няколко дни питах, зао в "заповедта" на областния няма предписания как да се извършва клането и дезинфекцията. Пардон, то заповед няма...

Прокуратурата какво се тутка, а не разследва тоз, дето подкокороса хората да колят безогледно?

erkek

Ето една статия за  края на лова на диви свине на 13 януари тази година...

Вижте и коментарите...

Всичко е подготвено още от зимата поне...

https://agri.bg/novini/strah-ot-chuma-svarshva-sez...

маркос

 

 

 

 

                         " Само не разбрах защо изхвърлят каквото и да е от прасето."

 

 

                   Първо , защото е горещо , защото не всички имат фризери , защото се коли нощем и набързо за да се избягнат мухите. Обработката която обикновено се прави в следващите дни след клането сега не може да се направи по горните причини .

 

 

 

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...това е доказателството за безумните предприети мерки за клане на здрави прасета насред август насред жегите и мухите..

 

...колят се здрави прасета в жегите а дивите прасета, които разнасят заразата са на хладинка в гората на свобода далече от глупави министри и зли касапи...

ИвКо

 " Само не разбрах защо изхвърлят каквото и да е от прасето."

 Не всичко от прасето става за ядене, а па през август в тия жеги много неща от прасето по скоро са за изхвърляне. Отделно от това има и такива дето поради странни съображения са способни да изхвърлят цялото заклано прасе. Разни хора, разни идеали.

 

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...да нормално е ако си заклал новородени примерно 12 прасенца на по няколко дена живот да не искаш да ги ядеш или да ги даваш на котките и кучето...може да ги мятат и в реките...никой не знае какво става с тази наредба...

 

...според наредбата трябва да се коли всичко наред...без значение възрастта и без значение че е сто процента здраво...

 

.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...между другото съвсем хипотетично и теоретично това което се прилага сега на прасетата след време може да се приложи и при хората...да си представим за миг, че света се ръководи от един президент...има държави но реално властта да е в ръцете на един президент от една държава...ако плъзне някой опасен вирус...смъртоносен ...под предлог да спаси човечеството може президента да разпореди примерно населението в Румъния и България да бъде избито макар и здраво за да може евентуално да се прекъсне заразата която е тръгнала от север на юг...за да не се заразят гърците и турците...затварят се границите и се почва...както казва министърката, ние сега трябва да си избием прасетата за да не заразим гръцките и турските...

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Между другото преди 810 години по времето на Албигойските войни (католици срещу катари) при превземането на Безие, когото казали на папския легат, заповядал поголовна сеч на еретиците, че католици и катари така са се измешали та не се знае кой какъв е, абатът Арнолд`Амори без да се замисли отсякъл: "Колете наред, Господ ще познае своите!"

Нищо ново под слънцето.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×