facebook
twitter

Горещи новини

Собственици на малки ВЕИ преговарят с енергийния министър

616
Илияна Кирилова

Представители на малките производители на електроенергия от възобновяеми енергийни източници имат среща днес с министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Целта е да се намери решението на проблем, който възникна след спирането на двойното финансиране на ВЕИ централите, съобщи БНР.

Спорът между собственици на ВЕИ централи с мощност под 1 мегават и енергийния министър продължава вече няколко години. Малкият бизнес твърди, че поправката в закона, която отнема двойното финансиране - европейско и национално, се прилага неправомерно единствено към малките и не се прилага към големите ВЕИ-та. Производителите протестират срещу задкулисието в енергетиката и заплашват с протести и блокади пред дипломати и посланици от държавите членки на Европейския съюз.

Министър Теменужка Петкова отрича държавата да толерира големите ВЕИ производители и твърди, че законът ограничава единствено свръхсубсидирането в сектора.

Ключови думи:

ВЕИ, енергетика, протести
8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Горублянци пак протестираха за отчуждените си земи

08.07.2019

388
В над 100 американски града протестираха срещу Тръмп

04.07.2019

567
Евродепутати с провокативни акции срещу ЕС

02.07.2019

2184 48

Коментари

geo_19

Това двойно финансиране да не е като двойно счетоводство?

refreshment

Така наречената поправка §18 се прилага незаконно срещу фирми, които нямат двойно финансиране - т.нар. малки ВЕИ.

 

За сметка на това ако днес нямало резултат от срещата се чу че в списъка на незасегнатите от §18 фирми с държавен чадър са много любопитни... 

Sapienti_sat

Малкият бизнес твърди...

................................

Министър Теменужка Петкова отрича...

 

 

"А дали е така.
Кой ще ми каже?"

 

 

Интервал

Една справка кои са собствениците и свързани лица на ВЕИ над 1 мегават, би дала светлина по темата. Свръхсубсидирането е вредно, когато е за случайни хора. Министър Теменужка не решава нищо.

ginka VEI

Ела да ти прехвърля една изплатена, но върви комплект с кредитите! На тази цена не може да поеме и текущите разходи, а за кредитите, а пък за печалба да не говорим

Invisible

   Гинке, и кой ви насили през 2012-та да се набутате в този бизнес бе чоджум?

   Имаме една хубава българска за лакомото дупе.

   

Invisible

   Веитата вече се изплатиха.

  Стига доплащания.

   На пазара.

Nashenec

Преди няколко дни се дискутираше, че "зелените" енергии в България са много интересно разпределени - някакси се оказало, че около 85% от тях са собственост на 130-140 депутата или тяхна рода. 

Веднага един от политиците коментира, че това не било проблем, защото в Италия 100% от тези инсталации са били на лица,  свързани с мафията.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×