facebook
twitter

Горещи новини

Шойгу допусна отмяна на задължителната служба в руската армия

1763
EПА/БГНЕС архив

Задължителната служба в руските въоръжени сили може да бъде отменена. Това съобщи министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу в интервю пред вестник „Московский комсомолец“, публикувано в неделя, предава ТАСС, цитирана от Фокус.
„По принцип, това е възможно“, заяви министърът в отговор на съответстващ въпрос.
В същото време той отбеляза, че не смята такова решение за правилно. „Абсолютно съм убеден, че трябва да имаме някакво количество военнослужещи по призив при всички случаи“, отбеляза той.
Шойху поясни, че освен действащите военнослужещи-професионалисти, трябва да има и мобилизационен резерв от гражданите, за сметка на който в случай на заплаха от избухване на война могат бързо да се засилят Въоръжените сили.
Освен това, добави министърът, хората, които са преминали военна служба, имат чувство, че участват в защитата на своята страна. „А ако армията започне да се възприема изключително като един от начините да се заработят добри пари, тя със сигурност няма да бъде това морално ядро“, обясни той.
 

23

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Шойгу: 12 затвора с терористи в Сирия останаха без охрана

21.10.2019

1532 18
САЩ ще отменят визите за поляци и пращат още войски

25.09.2019

336 2
Русия и Сърбия: Военното ни сътрудничество е много активно

18.08.2019

1114 20

Коментари

vasilevil

Най добре си е наборната.Иначе лакирани нокти и меки китки.

JollyRoger's

Ъхъм...

Кльоц-кльоц...🐑🐑🐑

сталкер пустиняк

Освен това, добави министърът, хората, които са преминали военна служба, имат чувство, че участват в защитата на своята страна

 

Май точно за Шойгу бяха писали, че не е служил в армията. Изкарал нещо от рода на руската Катедра 22 и толкова. 

Sine_metu

Така са повечето младежи-висшисти в Русия. Но военните им катедри не са „нещо от рода“, а нещо доста сериозно, особено когато карат офицерския курс. Подробности по-долу.

Имай предвид също, че в Русия следването е трудова дейност и руският студент се подчинява на Кодекса на труда. Тва отсъствия, закъснения, шляйкане - форгет. За момчетата има и допълнителен стимул, сиреч остен - при тих успех или гръмко поведение ги пращат в казармата, обикновената

https://propostuplenie.ru/article/all-about-the-mi...

SvSophia
снимка на SvSophia

И понеже следването е трудова дейност в Русия, годините на следване се признават за трудов стаж и за тях се заплаща като част от пенсията, вкл. и на чуждестранните студенти (ако имате познати, завършили в СССР висше образование, питайте ги. Не се обръщайте, препоръчително, към Илиан-Василевци и Евгени-Михайловци обаче, щото те не седят от страната на истината, а от страната на личната изгода според посоката на моментния вятър, та няма да получите верния отговор).

SvSophia
снимка на SvSophia

Май точно за Шойгу бяха писали, че не е служил в армията. Изкарал нещо от рода на руската Катедра 22 и толкова. 

Май точно и за българските студенти през 60-те беше същото - "служеха" по някакъв начин по 2-3 месеца през ваканцията - ясни спомени имам, щото началноучилищната си възраст прекарах сред български студенти.

Sine_metu

Така татко е станал лейтенант. Много разумна система впрочем. Политехниката е готвела офицери за инженерните и свързочните войски - може и други, за тези знам със сигурност; -  предметите им през половината следване са били същите като във военните училища

ЗИП
снимка на ЗИП

Естествено, че трябва да се отмени напълно наборната служба.

 

Армията няма нужда  от некфи дечица с жълто на устата, които тежат 50 кг  със зимната форма...

 

:)

 

В армията трябват само войници с образование от средно нагоре, минимум 80кг за да могат да носят 30 кг раница на гърба си, добре тренирани и на "ти" с новите технологии.

 

Демек задължитено трябва да са "профи"...

 

Соца отдавна се спомина и просто трябва да се върне "имперската армия" със служба между 10 и 25 години.

 

За останалото население може да се организират курсове как се държи автомат и неколко стрелби и после кой откъде е....

inventus

Швейцарците не мислят така. Винаги съм твърдял че би трябвало да копираме от тях по отношение на армията ни. 

ИвКо

Беше 6 месеца за висшисти и 1 година за трето момче в семейството.

ЗИП
снимка на ЗИП

Швейцария си е Швейцария. Дребна държавица нейде в Алпите без излаз на море.

 

Тук става въпрос за руската армия.

 

Сегашната почти професионална руска армия е няколко класи над тази от 80-те и 90-те, когато се мъчеше с некфи туземци в Афганистан и Чечня....

OldTen

Армията си е армия ама някой трябва да я храни, с това население и територия и БВП, колкото на Холандия...трудна работа.

Sine_metu

Наистина е трудна, мен ако питаш невъзможна, работа да обясниш как с БВП колкото Холандия държат света за макарите

Воден прах

Мани, мани, завалии...

beal

Хихихи... 

Както СССР-то го държеше... 

ЗИП
снимка на ЗИП

  За реднеците може и да е трудна ама това си е техен проблем....

 

:))

 

За Русия проблем явно няма като гледам брилянтните военни операции в Украйна, Сирия, ЦАР, Венецуела, Судан и так далее...

 

Личи си, че армията вече е "профи". Туземците се бомбят от високо с модерни оръжия насочвани от ГЛОНАСС а напред се пускат "прокситата".

 

:)

Hey Joe

Nинистърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу  се издокарва с маршалска униформа без да е виждал жив войник/солдат:

Учился в политехническом институте города Красноярска, который окончил в 1977 по специальности "инженер-строитель".

В 1990 году Шойгу отправился в Москву повышать партийную квалификацию.

Воинское звание "генерал-майор" получено после воинского звания "старший лейтенант запаса".

Генерал Никола Колев,  без да е виждал жив войник  и като постоянното присъствие в американското посолство, оглави ГЩ и е главният виновник за смъртта на нашите наемници в КЕРБАЛА.

 

Вова

Руската армия няма готовност за глобални операции. Просто руската икономика и бюджет нямат потенциала ,съответстващ на претенциите за велика сила.

Шойгу е типичен представител на съвременния руски елит. Едната дъщеря супер талантлива бизнесуомън и милионер в дол.,другата щерка на висша длъжност в МЧС,разни роднини и близки, получаващи поръчки за армейско и МЧС доволствие. Всичко трябва да остава в семейството...

paragraph39

От мен да го знаете:

"Наборните войници служиат на Родината си, а наемните войници- на който плаща и плати повече!

Наборната армия прави революции, а наемната-преврати!" /§39/

Впрочем, днешна Русия НЕ е РСФСР/част от СССР/, НЕ е социалистическа държава, а е частнокапиталистическа държава- т.е., държавата в днешна Русия служи за реализиране и защита на частните интересите на капиталистическата Класа в Русия днес!

А Капиталистическата класа/както и всяка друга управляваща Класа!/,се бои от революции, както дяволът от тамян! Така че, НЯМА нищо учудващо, ако в днешна Русия се премине към наемна армия!

Вова

Има наборни войници. Жители на съответната страна.Те са с кратък срок на подготовка.

Има професионални войници,с договор. И те са жители на съответната страна.Имат военни професии,имат заплати,имат права,задължения,пенсионна възраст и пр.

Има наемници. Няма значение от къде са.Получават пари за провеждане на определени военни операции. Обикновенно са наемани от частни компании. 

Постингът ти е измишльотина ,в най добрите традиции на политпропагандата от 70те.

paragraph39

ВОВА,

Наистина ли НЕ разбираш или се правиш/защо?!/, че има голяма разлика между "наборни войници" и "наемни войници"?! Или пак неустоимо те влече да пишеш нефелни ОПОНЕНТизми?!

Тъкмо т.нар. от тебе "професионални войници" са НАЕМНИТЕ войници- наети са по трудов договор/може и с конкурс!/ с Работодател, за определено време/срок/ или за изпълнение на конкретна военна задача, посочени в трудовия Договор! Те могат да бъдат наети както от държавата, на която са Граждани, или от частна фирма, или от чужда държава!

Но...никой НЕ е длъжен да става и бъде "наемен войник"! ТЧК

НАБОРНИТЕ войници, обаче, са ДЛЪЖНИ, по Закон, когато навършат съответната възраст, да отслужат/Повинност се нарича!/ определен, фиксиран в Закона, срок във въоръжените сили САМО на държавата, на която са Граждани!

Схвана ли?!

 

 

Каскет
снимка на Каскет
Вот пример за подражание. Руската фърчащо десантна армия в екшън.
Вова

Ее,това е 2 август ,денят на ВДВ.

Пияни и заляни са всички.

Иначе десантурата са много стегнат род войски.

Никто кроме нас им е девиза.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×