facebook
twitter

Горещи новини

Самоубийствени атентати в центъра на Тунис (видео)

При двете експлозии мишени са били полицаи - един е загинал, неколцина са ранени
1412
Туитър

Атентатор самоубиец взриви бомба близо до френското посолство в тунзийската столица Тунис. Има загинал полицай и неколцина ранени. Имало е и втори взрив - до главната квартира на антитерористичното звено в града.

Първото нападение е било срещу полицейски патрул на улица "Шарл де Гол" в центъра. При него е загинал полицаят, а негов колега и трима цивилни са пострадали, според вътрешното министерство на Тунис. Малко след това втори самоубиец се е взривил близо до полицейски участък в квартал Ал Карджани, където ранените са четирима. 

Първата атака е имала за цел полицейска кола на кръстовище на ул. "Шарл дьо Гол" и бул. "Хабиб Бургиба", в близост до посолството на Франция. Втората е била директно срещу сградата на антитереростичното звено.

 

Към момента не е известно кой стои зад атентатите, извършени месеци преди изборите в страната и в пика на туристическия сезон, за който Тунис се надява на рекорден брой гости.

Тунис бе разтърсен от самоубийствени взривове няколко пъти през последните години. „Ал Кайда“ в ислямския Магреб и екстремистите от Либия, които имат връзки с терористичната групировка ИД, представляват най-голямата заплаха.

 

Ключови думи:

атентат, Тунис
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

И много чужденци са убити при нападение над хотел в Сомалия

13.07.2019

741 1
Президентът на Тунис е в критично състояние след атентати

28.06.2019

921
Шоуто на МВР и прокуратурата досъсипа арестуваното за тероризъм дете

11.06.2019

Мартин Георгиев

4221 9

Коментари

First Strike

Самоубийствени атентати в центъра на Тунис (видео)

Истинска атракция...

 

Май вече никой не се впечатлява...

 

Содом и Гомора...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×