facebook
twitter

Горещи новини

Путин и Меркел са съгласни Донбас да получи специален статут

1547
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел са се съгласили днес, че Украйна трябва да даде на Донбас специален статут, заложен в украинския закон. Двамата са обсъдили по телефона уреждането на украинската ситуация, предава ТАСС. Постигане на съгласие по въпроса за този статут би бил стъпка напред към организиране на четиристранната среща на върха за Украйна.

Още миналия месец украинският президент Володимир Зеленски каза, че Киев се е съгласил да даде на Донбас специален статут и да позволи да се проведат там местни избори. Но заради възникналото напрежение и опасността от улични протести на своите сънародници, които го обвиняват, че се поддава на натиск от Москва, Зеленски се коригира и заяви, че изборите не трябва да бъдат проведени под заплаха и да са в съответствие с украинските закони.

Днес Путин и Меркел са обсъдили и въпроса за бъдещия транзит на руски газ през територията на Украйна. От пресслужбата на Кремъл припомнят, че тази тема е обект на тристранни разговори между Русия, Украйна и Европейската комисия.

Путин и Меркел са се обявили също така за скорошно прекратяване на стълкновенията в Либия. Обсъдили са и ситуацията в Сирия.

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Путин: Ще обжалваме! Наказанието противоречи на олимпийската харта

10.12.2019

251 16
МВФ дава заем от 5,5 млрд. долара на Украйна

08.12.2019

746 24
Путин предложи на САЩ да удължат Договора за ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия

05.12.2019

840 3

Коментари

Хумангоид

Сега, то Крим че е руски - руски е. Ама поне малко уважение проявете към това нещо, с претенции за държавно формирование...

duzov2

Ха! Договорилис!

Утре и Луганск и така до пълното приобщаване на Украина към Матушката.

 

П.П. Краварите ще помрънкат малко, ама кой ли ги бръсне са ... таковата де, че да се съобразяват с тях.

urupuchi

Мноо хубава снимка - излъчва свежест, оптимизъм и предава деловата атмосВера при обсъждането на светлото бъдеще на транзита на газ,, мира и дружбата между народите в Донбас, Либия и Сирия. Илюстрира цялата геополитичност на сводката.

Foxey Lady

Поредното предателство на продължителя на делото на хрущов-андропов-горби-ельцин - власовецът путин.

Интервал

Всеки мирен начин за договаряне на конфликти е прът в колелата на "демокрасито". Т'ва само някакви тирани и диктатори могат да го направят.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×