facebook
twitter

Горещи новини

Пет са вече жертвите на стрелбата в Чикаго

7573
Си Ен Ен

Вече има пета жертва на стрелбата в Чикаго, при която загинаха трима българи, съобщи пред БНТ консулът ни Иван Анчев. Българите - две жени и един мъж, са били простреляни докато са вечеряли. За нападателя се предполага, че е техен съсед.

Консулът е категоричен, че не става дума за престъпление от омраза.

"Последната ни среща с полицията беше преди няколко часа, при нас вече е вечер, поради часовата разлика с България. Новината е, че се увеличиха жертвите от престрелката - за съжаление е починала петата жертва. Жена, която е била застреляна веднага след нашите сънародници, така че вече говорим за петима убити в рамките на това ужасно престъпление. Тя не е българка, но това не прави загубата по-малка. Непрекъснато следим ситуацията, в постоянен контакт сме с местните власти и постоянно докладваме в МВнР и на министър Захариева, която редовно информираме." - коментира Иван Анчев.

Припомняме, според полицията в Чикаго убиецът е 67-годишен мъж, строителен работник, който е познавал жертвите. Той е живеел в същия комплекс с апартаменти от 15 години. В събота вечерта той е излязъл от своя апартамент и е отишъл до жилището на съседите си българи."Когато той влязъл в апартамента на съседите си, четиримата души вечеряли. Все още не знаем защо, но мъжът започнал да стреля и убил четиримата", каза пред медиите зам.-шефът на полицията Антъни Рико.

Мъжът обаче не спрял със стрелбата."Той отишъл на третия етаж и влязъл в спор с друга жена, която също живеела в сградата и стрелял по нея", каза още Рико.

Предишните четири жертви са жена на 66 години, мъж на 61 години, жена в края на 30-те години и мъж в края на 40-те.

„Двама от убитите българи са съпрузи в ранните си 40 години, третата жертва е майката на убития мъж - обясни Анчев. - Това са хора без криминални прояви. Мирни български граждани, които са живели съвсем нормален живот в САЩ”.

Консулът добави, че стрелецът е американец. Според българи, които живеят в съседство на убитото семейство той е поляк, предава БГВойс.

Според местнита власти, инцидентът станал в събота около 5 ч. следобед в апартамента на семейството на улица „Уест Ървинг Парк” в Чикаго.

Според данните досега, убиецът е 67-годишен мъж, строителен работник, който познавал жертвите. Той живеел в същия апарт-комплекс от 15 години. В събота вечерта излязъл от своя апартамент и отишъл до жилището на съседите си българи. „Когато той влязъл в апартамента на съседите си, четиримата души вечеряли. Все още не знаем защо, но мъжът започнал да стреля и убил четиримата”, каза пред медиите зам. шефът на полицията Антъни Рико.

Мъжът обаче не спрял със стрелбата.

„Той отишъл на третия етаж и влязъл в спор с друга жена, която също живеела в сградата и стрелял по нея”, каза още Рико.

Жертвите са жена на 66 г., мъж на 61 г., жена в края на 30-те си години и мъж в края на 40-те. Те са починали от огнестрелните рани. Друга жена е в критично състояние в болница.

Властите са намерили оръжието на престъплението – личния пистолет на извършитела, който е арестуван. Според полицията той е имал проблеми с контрола върху гнева си и преди е влизал в пререкание със съседите си.

„Знаем, че са имали предишни инциденти, които не са били докладвани на полицията, които включват вдигане на шум, размяна на лоши погледи и дори сблъскване един с друг. Знаем, че жертвите и убиецът са имали минало. Знам, че те са били на прицел, не е случайно.”

Кметът на Чикаго Лори Лайтфут също коментира убийството в „Туитър”. Тя написа, че въпреки че стрелбата е „ужасяваща и почти необяснима, но се случва твърде често - не просто тук, но и в цялата страна".

Ключови думи:

Чикаго, стрелба, жертви
34

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Починалите пациенти с коронавирус надхвърлиха 1 млн. в света

27.09.2020

Обновена

1975 20
Двама убити и 14 ранени при стрелба на дворно парти в щата Ню Йорк

19.09.2020

1190 9
Чикаго махна паметник на Колумб посред нощ

24.07.2020

539 1

Коментари

Страници

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...e все пак това е САЩ, страната на генетичните коктейли...случват се такива работи...все пак там продажбата на оръжия е лесна...

 

...най-вероятно нашите са вдигали шум...онзи им е казал да пазят тишина....те са му рекли...ти ли ши ни кажеш...къв си ти...и накрая той е решил да действа...

 

...тука един разправяше, по повод Полфрийман, че ако в САЩ станело нещо подобно веднага убивали убиеца с инжекция...ще видим сега какво ще се случи с убиеца...дали вече са му приготвили инжекцията...

Michael_P

Петнадесет години средно!  Не е веднага. Защо разпространяваш клюки?

 

In the United States, prisoners may wait many years before execution can be carried out due to the complex and time-consuming appeals procedures mandated in the jurisdiction. The time between sentencing and execution has increased relatively steadily between 1977 and 2010, including a 22% jump between 1989 and 1990 and a similar jump between 2008 and 2009. In 2010, a death row inmate waited an average of 178 months (roughly 15 years) between sentencing and execution.[1] Nearly a quarter of inmates on death row in the U.S. die of natural causes while awaiting execution

Туткалчев
снимка на Туткалчев

„Знаем, че са имали предишни инциденти, които не са били докладвани на полицията, които включват вдигане на шум, размяна на лоши погледи и дори сблъскване един с друг. 

 

Всичко останало може да се подмине, но лошите погледи са си отвсякъде причина за стрелба на месо... 

Zmeja

"вдигане на шум, размяна на лоши погледи и дори сблъскване един с друг... жертвите и убиецът са имали минало". ?

seyko

По тази логика, че се вдигало шум и хоп вадиш мурдугана и..........

 

 Аз до сега да съм останал без комшии.

сталкер пустиняк

Докато четях необновената дописка си казвах, дано да няма нашенец, който да е жертва. 

За съжаление цели четирима са убитите от този психар!

А обяснението на полицията и кметът са смехотворни. 

марк

 

 

 

              Чалга до дупка ????

Доц.Трътлев

Най-вероятно. Още от обяд.

Тата-ра

Цяло семейство е избито . Лошите погледи са запазена марка на българите , но тук сме свикнали и не се избиваме за един лош поглед . Oт Габрово е семейството а убиеца е поляк . 

КуртиКенаров
снимка на КуртиКенаров

жена в края на 30-те си години и мъж в края на 40-те

Това не е на български, СЕГА да уволнят гугъл транслейта.

Johnny2965

Цялата трагедия напомня един интересен феномен - липсата на оръжие и примирителното отношение към изстъпленията на околните в едно общество създава усещане за безнаказаност у извършителите на изтъпленията в това общество. Разбира се, не виня убитите, че с нещо в своето поведение са привлекли вниманието на убиеца върху себе си, но е много вероятно да са допуснали дори неволна липса на бдителност спрямо съседа си вероятен психопат (една изпусната псувня, или неуместна реплика, засягащи национални или религиозни чувства са достатъчно условие да станете жертва на психопат с оръжие).

Аладар
Убитите може да са били русофили. https://m.youtube.com/watch?v=XGzRzGIa56I https://m.youtube.com/watch?v=8lCxnUEobg4
Тата-ра

Джони, не липсата на оръжие , а наличието на леснодостъпно оръжие е причината в Чикаго всеки ден да се избиват като пилета .Не прави заключения че ако са имали оръжие българите са щели да са живи . Звучиш като 'обединените идиоти' които искаха да прокарат закон за оръжията така че и ние да се въоръжим като каубоите . Имаш ли си представа какво ще се случи с едни неуравновесени българи псуващи, млатещи се за изпреварване с железа биещи се псувня ,,,Луд с картечница -това ще се случи и касапница по голяма от американската . На "лудите" не трябва да се дава оръжие  

Johnny2965

Изказът ми не е бил прецизен. Имах предвид феномена, че когато ти самият не притежаваш или не боравиш с оръжие, автоматично изключваш възможността, че ще станеш жертва на някой, който има оръжие.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Познавам поне десетина люде , които притежават законно оръжие. Никой от тях не сяда на масата да вечеря с оръжие.

Nickolas

Нашенците са му обяснили, че поляк е диагноза. И хоп!

rorik

Поне тияполяци ,  които съм срещала имат много лошо пиянство.

Нее че няма и такива българи , де.

Това ми прилича на въздействие на наркотични вещества?

Nickolas

Не ще да е бил много пиян - пет изстрела с пистолет - пет в мишената (нали има и ранен). Явно бая са го ядосали чалгарите.

Jordan_13 2

Гледайте хора, "американската мечта" си има цена. Верно е, че ние немаме никакъв шанс, особено при Бойо Тиквата. Дали ще умрем тук чрез Геноцида на Бойко или в  Америка застреляни от самата американска демокрация е въпрос на Съдба. Бойко е американската демокрация с гарнитура от немското "работа, работа, работа";))) т.е. предложена ни е още една опция да умрем бързо;)))

SergElias
снимка на SergElias

Що така? Да на са спрели пальотите до Масква, та опцията за спасението ви -"Чамадан, айрапорт ...и так далее", да отпада? 

Шумахер
снимка на Шумахер

Jordan_13 2?

Шчекн-Итрч

...

 

н16
снимка на н16

Как е влязал при тях - и защо те са започнали да стрелят, по него?

Много странна работа - кой знае, дали е било точно така.

segal

Важното е, че не е случайна стрелба от "актив шутър" (active shooter), a някаква форма на демократична саморазправа. Хората имат право на избор дали да се оплачат на властите, че съседът-поляк им се прави на полицай, като им прави забележки, или да се саморазправят. Сега всички мазно ще се отърват от неудобния съсед и ще си я карат по български -- упояват се с евтин алкохол преди лягане и не чуват данданията от съседите.

Един въпрос виси, обаче - на мирното, нормално, застреляно българско семейство, къде са му децата. 

nottheone

„Знаем, че са имали предишни инциденти, които не са били докладвани на полицията, които включват вдигане на шум, размяна на лоши погледи и дори сблъскване един с друг. Знаем, че жертвите и убиецът са имали минало. Знам, че те са били на прицел, не е случайно.”

очевидно по изказ по света има по-тъпи полицифаи и от наште умници. или наште се учат от тях.

ееех, де е феликс едмундович... 

Калинчо

Непрекъснато следим ситуацията

Че кво й следят на ситуацията?

Ситуацията с умрели в чужбина е най-сладката ситуация за самореклама на тиквените "консули" и "посланици": "глейте как денонощно сме загрижени за вас"

Лoвkия

Типично по булгаристански се предполага (понеже си се знаем нали), че убитите българи сами са си виновни.

Браво, братя българи!

nottheone

постоянно докладваме в МВнР и на министър Захариева, която редовно информираме

тоз цитат за доказателство колко е прав Калинчо

vvatkov

Тя написа, че въпреки че стрелбата е „ужасяваща и почти необяснима, но се случва твърде често - не просто тук, но и в цялата страна".

   Спете спокойно деца.

маняна
снимка на маняна

Natalia Derevyanny, a spokeswoman for the Cook County medical examiner’s office, on Sunday identified two female residents of the condominium building who were killed as Jolanta Topolska, 53, and Tsvetanka Kostadinova. The IDs of the other three victims were pending notification of family.

https://www.chicagotribune.com/news/breaking/ct-five-dead-dunning-apartment-shooting-20191013-rzn2jdzbqrdmtfjy2fpd6lf3ii-story.html

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш