facebook
twitter

Горещи новини

Лозан Панов: България прекрачи границата по случая "Полфрийман"

Съдията е категоричен, че "именно рентиерите на царящата безпросветност са тези, които използват казуса за користни цели"
6118
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Председателят на ВКС Лозан Панов направи обръщение по повод случая „Джок Полфрийман“. В него съдията е категоричен, че "именно рентиерите на царящата безпросветност са тези, които използват казуса на австралийския гражданин за користни цели".

"Сега" публикува цялото обръщението на Лозан Панов:

България прекрачи границата, отвъд която законността и правото стават жертва на конюнктурния произвол и политическата целесъобразност. Умело манипулирани от обслужващи задкулисни интереси медии, българските граждани изглежда, че с готовност биха се лишили от правата и свободите си в името на отмъщението за „пролятата българска кръв“. През последните седмици една човешка трагедия послужи на цинични играчи умело да стимулират крайни обществени настроения срещу съдии, провокирайки улицата и политиците да решават дела. Дано на привържениците на „площадното правосъдие“ не им се наложи някой ден да изпитат на гърба си прилагането на закона от определен по нечие усмотрение „законен съдебен състав“.

За съжаление, процесът на демократизиране на страната ни не бе съпроводен с достатъчен дебат или масова образователна кампания. На гражданите не се демонстрира какво представлява правото, как то действа и защо трябва да се спазва. Днес именно рентиерите на царящата безпросветност са тези, които използват казуса на австралийския гражданин Джок Полфрийман за користни цели. Ялова илюзия е, че една присъда – каквато и да е тя – би могла да запълни пропастта в сърцата на родители, изгубили детето си. По тази причина едно от най-забележителните достижения на съвременната цивилизация е, че присъдите се постановяват от съдии, а не от жертвите на престъпленията. Посредствените лидери, които жонглират с най-низките страсти на хората, не са български феномен. Страшното обаче би дошло, когато до тях застанат магистрати, за които „законът“ е това, което на същите лидери им се иска. Затова и се търси правилният човек, който да пречупи онези, които все още стриктно спазват законите… или всъщност вече са го намерили. Струва ми се, че съвсем скоро предстои да узнаем…

Призовавам сценаристите на истеричната кампания по повод на условното предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман да не подпалват Рим само защото в този момент им е належащо да обвинят християните.

Във връзка със спекулациите, че австралийският гражданин е лишен от право на свободно придвижване заради предстоящото решение на Върховния касационен съд (ВКС), призовавам съдебния състав с председател и докладчик Жанина Начева и неговите членове Бисер Троянов и Надежда Трифонова максимално да съкратят срока си за произнасяне по този елементарен, от правна гледна точка, казус, за да се сложи край на това беззаконие и произвол – тежък удар върху имиджа на страната ни. По този повод със съгласието на състава бе изтеглена и датата на заседанието, защото ВКС не бива да участва в създаването на предпоставки за осъдителна присъда в Европейския съд по правата на човека. Призовавам Ви, уважаеми съдии, да поемете Вашата отговорност, защото срамът от грубото потъпкване на българските закони няма да е само Ваш, а на цялата институция. Считам също така, че председателят на върховната съдебна инстанция не бива да мълчи и когато изпълнението на съдебен акт се е превърнало в политически въпрос par excellence. Призовавам вътрешният министър незабавно да изпълни определението на Софийския апелативен съд, тъй като грубо нарушава правото на австралийски гражданин свободно да се придвижва.

Преди време предупредих, че сме изправени пред система, която е вербувала големи човешки и материални ресурси в изграждането на добре действаща машина, която умело си служи със службите, медиите, икономиката, политиката и най-вече съдебната система. Действията ú не се огласяват, а се държат в тайна. Грешките ú не се изваждат на показ, а се премълчават и укриват; противниците ú се преследват докрай, а тайните ú – то те са много грижливо пазени и не могат да бъдат разкривани. Призовах колегите си да се изправим лице в лице, без страх, срещу тази машина. Днес с огромна болка повтарям тази молба. Защото тази машина успя да овладее цялата ни
институционална инфраструктура. Тя може да короняса или да унищожи всеки и всички, които ú се изправят по пътя ú към пълното овладяване на държавата.

И въпреки всичко място за отчаяние няма, защото съдът е стражът на демокрацията, а отчаяният демократ е един оксиморон. Отстоявайте законността, колеги, защото смисълът на земния ни престой е много повече от това да удовлетвориш първичните си желания. Не се огъвайте пред силните на деня, защото опазването на индивидуалните права за нас не е въпрос на избор, а професионален дълг. Бъдете силни и пазете достойнството на тогата и в онези моменти, в които липсата на опора в мрежата от обвързаности на бившата Държавна сигурност ще Ви карат да се чувствате като дърво без корени! Зная, че за истински независимите сред Вас, които следват закона и са безпристрастни, „подкрепата“ на Висшия съдебен съвет ще се изразява в дисциплинарни производства. И въпреки това не предавайте съвестта си! Ще Ви атакуват и институционално, а медийният линч на пропагандната машина ще бъде нечовешки, но знайте, истинската вяра не може да се пречупи! Обречени сме да успеем, защото заставайки на страната на правото, ние заставаме на страната на истината, а истината е пазена свише!

81

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прокурори: Питането до КС за президента е поднесено от живия живот

07.02.2020

3122 24
Прокуратурата: Защо нас питате дали разследваме съдия Миталов?

06.02.2020

Обновена

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

9359 82
Отменена бе забраната на Джок Полфрийман да напуска България

27.01.2020

1839 12

Коментари

Страници

dream team
снимка на dream team

Enough is enough.

Крайно време беше нещата да започнат да се назовават с истинските им имена.

Хулиган

Звучи доста аргументирано.

Пропуснато е само да се каже кратко и ясно - в тукашната подмандатна територия на мутрите правосъдие отдавна НЯМА...

http://www.drago.info/index.php/2018/01/17/hotela-...

Предводител на ...

Панов ?

Кара Колю

Това:

"Бъдете силни и пазете достойнството на тогата и в онези моменти, в които липсата на опора в мрежата от обвързаности на бившата Държавна сигурност ще Ви карат да се чувствате като дърво без корени! Зная, че за истински независимите сред Вас, които следват закона и са безпристрастни, „подкрепата“ на Висшия съдебен съвет ще се изразява в дисциплинарни производства."

е напълно достатъчно...

Преди години бях писал тук за "гилдията" в "правосъдието"...

Как се възпроизвеждат родово и кланово...

И макар, че капиталистическите взаимоотношения ще натикат в кучи гъз тия родово-племенни и партийни обвързаности, ще трябва да мине доста време докато това стане...

Аз няма да го дочакам ?

Доц.Трътлев

Панов ?.

HBK

Не мога да не се възхитя от казаното и от казващия. По-добре, по-културно и по-смислено не може да бъде казано. Това е искрица надежда. Това е начинът страната да бъде отвоювана от мафията. И да подчертаем – мафията е НОМЕНКЛАТУРАТА (уж бивша) със нейният „железен юмрук” – репресивната ДС (уж несъществуваща).

 

Да го кажем ясно: това към което ужаваемият г-н съдия ни призовава не е бунт, а освобождение. Освобождение от тарикат-егоисти, насадени, напоени и угоени от привилегиите по наследство.

 

Пътят:

 

ЛУСТРАЦИЯ, НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ (на вече „приватизираното”) И ЕВРОПЕИЗАЦИЯ!”.

Шумахер
снимка на Шумахер

?

вила

 Пропуснал е да каже, че убиецът не е изпълнил едно решение на съда, което е в сила - да плати 600 хиляди лева кръвнина, да  плати и  после да си ходи. 

торбаЛан

Лъжеш като дърт бесепар. Присъдата е за 400 000.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Ей, бот, колко пъти ще ти се обяснява, че кръвнината няма правно значение за казуса.

вила

*

вила

*

торбаЛан

Ще ходи да работи, че да ти изкара пари да не умреш от глад. От затвора ли чакаш да ти плати червеният австралиец? От вашите е бе, ляв! 

Опс... Той е ляв, ама вие не сте. Начи не е от вашите. И направи ли справка за сумата или ще продължаваш да лъжеш?

Traktor1

Важното е,че австралийското джендърче ще си плати всичко,пък ако ще хелзинкско-българските ботори до един кредити да теглите като дърти торбалани! 

торбаЛан

Ми да си плаща. Макар че от комунист пари да чакаш си е загубена работа. А тва за заемите мое си го туриш на задната седалка на трактора.

Джиджи

Лозан Панов е умен мъж и добър професионалист.

 

Затова трябва да бъде слушан – поне по въпросите, които са в неговата област!!!

 

Г-н Панов, ???

Devil in Exile

Нямам какво да добавя, освен Браво на Лозан Панов! И до ден днешен нямам идея как компетентен и с висок морал, човек беше допуснат да заеме висок пост в системата на фона на некадърниците без морал около него.

Джиджи

Ми ТЕ затова се опитват да го оглозгат – всеки ден, коколче по кокалче!!!  ???

Forza NATO

Поредните верни, но напълно излишни приказки. Кому са нужни?

 

Който има някаква идея относно елементарния правов ред, няма нужда да бъде убеждаван и просвещаван, а останалите въобще няма да вдянат.

Ето го кръвнишкия бот горе - чудесен пример.

 

За мен това обръщение е грешка, защото ще отклони вниманието на джокоцентричната аудитория от последните лъжи на цацата (нямал си бил документи - нищо, че всъщност е имал пасаван).

Не съм и допускал, че Панов мисли по друг начин, но не съм убеден, че моментът и формата да го сподели са най-подходящите.

 

Единственият ефект от обръщението ще е нова канонада на л*йнометите, която ще заглуши ехото на цацините увъртания.

Тъкмо се бяха оплели сами в собствените си измишльотини и сега бай Лозан им вдига топката за ново разсейване на вниманието.

 

Доста слаба ПР-преценка, за съжаление.

Krasimir Chenov

За съжаление трябва да се съглася с теб. Лайнометите действително тичат на мястоо и чакат нишан за да се юрнат да заливат с фекалии. Но все пак това е обръщение към колегите от гилдията. Някой трябва да ги подкрепи и да им вдъхне кураж. А лайнометите така или иначе ще си изпълнят плана.

Magi

Ето един мъж , който има собствено мнение и по важното е , че е съгласен с него. Браво на съдия Панов, изказването му е надежда за нас , че има хора които не се страхуват да казват истината. Трябва да бъде подкрепен , защото сега ще се излее такава помия срещу него. Ще бъде добре честните хора в съдебната система да застанат до него. Успех!!!

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Поредните верни, но напълно излишни приказки. Кому са нужни?

Нужни са,  защото се задава дисциплинарна разправа със състава на САС от страна на Инспектората към ВСС, активизиран услужливо от ВМРО през ВСС.

 

ПП. Прави впечатление качеството на текста. За жалост , и той ще последва събдата на блестящите образци, оставени ни от Каравелов, Малинов, Петко Стайнов и Никола Мушанов ... 

Forza NATO

Нужни са,  защото се задава дисциплинарна разправа със състава на САС от страна на Инспектората към ВСС...

Нито Инспекторатът ще се повлияе от словото Паново, нито Калин Калпакчиев има нужда от публично потупване по рамото за кураж.

 

И те, и той са доказали, че умеят да отстояват съответните си позиции

(с всички терминологични условности относно това, което отстоява Инспекторатът).

торбаЛан

Онзи ден четох някакъв пасквил на най-видния русофил по нашите земи. Волгин. Голямо громене на лошите съдии, пуснали австралийския убиец на високоперспективния български студент. Голям герберст се оказа.

inventus

Добре че има и такива хора които да блещукат като кандилца в непрогледната тъма в която ни натикаха.В тази тъма са добре единствено плъхоците и къртиците.

Тата-ра

Лозан Панов предполагам си дава сметка че ще разлае червенокафявата глутница съставена от ченгета от ДС 

и като примитиви ще поискат да го унищожат . Все пак Гешев който при получаване на доклад от БХК за нарушени човешки права в България, го запрати в кошчето 

и изпрати "Под игото" в отговор . Сега същия Гешев ще стане морален стожер и главен обвинител и клета майка България няма да може никой да я пипне с пръст  Бог да е с него !

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...прав е човека...една държава се разпознава от една територия по това дали се спазват законите по един и същи начин без значение дали си българин, тучин, арменец или австралиец...закона трябва да е един и същ за всички...не може за убийства в България извършени от българи да се лежи по 8-9 или макс 10 години или пък направо да ги пускат на свобода като Стависки с кънките...а в същото време 12 години да ни се вижда малко само защото извършителя е австралиец...закона трябва да е равен за всички...

първолета

Господин Панов ??

emo1971

***

Slava
снимка на Slava

срамът от грубото потъпкване на българските закони няма да е само Ваш, а на цялата институция.

 

?

Свобода за Полфрийман!

 

 

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш