facebook
twitter

Горещи новини

Гешев: Иванчева е дребна битка на фона на голямата борба с корупцията

В това дело се получи едно голяма кълбо от интереси, включително на хората, които се укриват в Сърбия, коментира зам. главният прокурор
1635
Илияна Кирилова

"Делото срещу Иванчева го направиха важно интересите, които седят зад него. Дребните политически интереси на някакви образувания, които се наричат партии, се съчетаха по странен начин с тези на олигарсите, които са в ареста. Съчетаха се с интересите на хората, които се укриват в Сърбия. Съчетаха се с личностни интереси. И така се получи едно голямо кълбо от интереси, което превърна това дело в толкова интересно и толкова медийно”. Това заяви в ефира на ‘Събуди се” на Нова телевизия заместник-главният прокурор Иван Гешев в коментар по темата за процеса срещу бившата кметица на „Младост”. Преди дни тя бе осъдена на първа инстанция на 20 години затвор за подкуп в особено големи размери. Гешев поясни, че все още не са ясни мотивите на съда. Затова не се знаело и за какво точно Иванчева, ексзаместничката й Биляна Петрова и предшественикът й на поста в столичния квартал Петко Дюлгеров са признати за виновни – дали за искане или за получаване на подкуп.

„В залог на това дело се превърна оценяването на Специализираната прокуратура. Но това е дребна битка на фона на голямата борба с корупцията, обикновен криминален случай, който скоро вероятно няма да се повтори, защото е направен много елементарно и никой не взима пари по този начин”, каза още Гешев.

Заместникът на Цацаров бе категоричен, че това, че в хода на делото Дюлгеров се отказа от първоначалните си показания, не е учудващо. „Традиция” било и подсъдими да твърдят, че са свидетелствали под натиск, както постъпи и Дюлгеров. Първоначално пред разследващите той заяви, че е бил посредник при получаването на подкуп, който Иванчева поискала от бизнесмена Александър Ваклин, за да придвижи преписка за строеж. След това разказа как е подхвърлил в колата на бившата кметица 70 000 евро, които бяха намерени при задържането й в центъра на София преди година.

 

27

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Иванчева и Петрова остават под домашен арест

11.10.2019

1098 8
Десислава Иванчева поиска отвод на съда по делото за подкупа

11.10.2019

1292 4
Осъдени и арестанти се впуснаха в изборната надпревара

30.09.2019

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3724 4

Коментари

ЗИЛ131

Нискочелников, може би публиката щеше да ви повярва ако и г-н предлагащ подкуп беше до тримата на подсъдимата скамейка. 

Banshee
снимка на Banshee

Дребните политически интереси на някакви образувания, които се наричат партии, се съчетаха по странен начин с тези на олигарсите, които са в ареста. 

И това ми било прокурор: страшни обвинения. Нали всички виждаме, че партиите го проспаха този случай. Само Радан Кънев посмя еднолично да се ангажира, за което - уважение. 

Предводител на ...

Дребните политически интереси на някакви образувания, които се наричат партии

О, Гешев е готов за нов 19 май 1934 г.

Лицето следва да подаде оставка за тези думи около 30 сек. след изричането им ...

Гaндaлф

Гешеф е къде 3-4 септември. МА тойзи нема успее бега.

Предводител на ...

се съчетаха по странен начин с тези на олигарсите, които са в ареста. Съчетаха се с интересите на хората, които се укриват в Сърбия.

Нема да питам кои са "олигарсите в ареста" (тва надали и Гешев знае), но е умилително да прочета за пореден път за войната на могъщия Цветан Василев срещу държавата България ... 

JR

Турлюгювечът издава страх.

ГешевЪ... ти си знаеш! 😰😰😰

cisco1

Поредния романвасилевец.....а утре ще обяснява колко законно бил забогатял, как пестил от банички!

Не знам, в много страни има и поръчково правосъдие, и корупция , и престъпност, но само у нас прокурор е по омерзително от престъпник.

Диагностик

Личи си кои защитават корупцията. Дали не са гузни?

Диагностик

"Не мога да разбера тази фиксацията върху това дело. Това е обикновен криминален случай, който може би няма да се повтори скоро, защото е направен много елементарно. Никой не взима пари по този начин, по който са взети. Може би само хора на много ниско ниво го правят това", каза още Гешев.
Според него делото е станало толкова важно заради интересите на различни олигарси, които стоят зад него. "Много подготвени статии на контролирани от тях хора отидоха в кошчето", уточни зам.-главния прокурор.

JR

И? Доказателства нещо, мотиви? Хинов вълна ли чепка? Но имат време за страстни призиви към плебса, че “никога не било късно“... Късно за какво? 

Да не би да чакат папата за индулгенции?

Пълна кочина и разпад!🎃🎃🎃

Дагоев

Обикновен, елементарен случай. Сложния е с апартаментите на ЦЦ. Нае него вероятно се полагат 50 г. затвор.

ИвКо

Иванчева е дребна битка на фона на голямата борба с корупцията

И защо за една дребна битка се използват възможните най репресивни мерки, стоене няколко часа на слънце, пранги, забрана за говорене и други?

Има ли логика необичайното за съдебната практика отношение на Гешев към Иванчева да е поръчано от олигарсите?

ПП. За дребната битка за дребната Иванчева 20 от общо 47 години затвор, а за едрите колко ли ще трябва да бъдат? Поживеем и увидим.

Доси

Като му чета глупостите на тоя човек и вече съм съвсем убеден че делото Иванчева/Петрова е нагласена работа... парите подхвърлени, а Длюлгеров е натиснат да свидетелства срещу тях за да му се размине на него...  И освен това става повече от ясно че нямат НИТО ЕДНО читаво доказателство, толкова са зле. Карат само на мантри и лозунги. Направо живи да ги ожалиш... Нормален съдия щеше да ги изгони от залата и да ги прати да си свършат работата и да се върнат с доказателства. 

 

Желязко Желев

Желязко Желев от коя партия е?

На кой олигарх служи?

От кого зема пари?

Желязко Желев смята че

спец съд и прокуратура трябва незабавно да бъде закрити.Присъдите преразгледани.Гешев определено има отклонения от нормалното и тояа личи от изказването

Допускам Иванчева да е виновна.Но всичко е толкова опорочено че трябва да бъде незабавно освободена.

Марковски казва че това е съдебна грешка.

Обаче кой я плаща.Разбити съдби ,подриване на устоите на обществото .

Всички други професии носят отговорност тези не.

Гешев е с интелект на първолак.Как по дяволите е стигнал до прокурор

При нужда ще си оставя и телефона.

 

 

 

JR

Станал е прокурор по същия начин, по който Цецка стана министер... На правосъдието! Не на пълненето на суджуци, или на засаждането на гербери в дупка...

Хулиган

...заяви в ефира на ‘Събуди се” на Нова телевизия заместник-главният прокурор Иван Гешев...

 

Време е да се направи класификатор, кое предаване, от коя медия, към кой прокурор е прикрепено в системата на мафиотското правораздаване.

Отдел Пропаганда и агитация на ЦК на БКП трева да пасе...

http://www.drago.info/

 

JR

Още по-прекрасно е, че спецът дели ефир с убиец с влязла в сила окончателна присъда... И двамката се оплакват от заговори, олигарси и от цената на арпаджика... Дано скоро и друго пространство да делят заедно и да си изплакват тегобите един на друг

Е, нЕма (такава) държава!

Wolf ACE

Гешев - дребна душица на фона на голямата корупция!

Кво повече да го коментираме - и тоя семпъл, та по-семпъл от патроните си...

Желязко Желев

Господа държавни служители Вие сте такивааз за да служите на държавата

А не обратно държавата да служи на вас.

Определено смятам че при злоупотреба с държавна власт следва да носите най тежка отговорност.

Дотолкова сте се самозабравили че сами се хвалите че действате или сте действали против волята на народа

Визирам конкретно Костов който се сравни с Мойсей.

Но като се замисля всички премиер министри имат подобни изказвания.

За по долните етажи на власт да не говорим.

Banshee
снимка на Banshee

Допускам Иванчева да е виновна.

 

При всичко, което изживяха тези жени, чак не ми се обръща езика да го кажа. Защото нищо не е доказано, както се казва в статията "Гледай Иванчева , мисли за себе си" - всеки може да се озове на тяхното място.

Лобут и Даигностик, и за вас се отнася, да не го отнесете най-неочаквано, както обичат да правят боговете.   :)

Danibus

Обикновен криминален случай. Някакво делце на фона на грандиозната борба с корупцията. Това според Гешев. Ами г-н Гешев като зам.глав. прокурор поне до сега трябваше да е научил, че няма малко и голямо дело и, че този обикновен криминален случай е на живот и смърт за три човешки същества.

Danibus

Обикновен криминален случай. Някакво делце на фона на грандиозната борба с корупцията. Това според Гешев. Ами г-н Гешев като зам.глав. прокурор поне до сега трябваше да е научил, че няма малко и голямо дело и, че този обикновен криминален случай е на живот и смърт за три човешки същества.

zumer

зам.гл.прокурор г-н. Гешев, като рекламно лице обикаля по телевизии те

да замита едни гафове с други.

Край няма наглоста на тези от върховете на държавата.

Да коментира оня с асансьора и с подарените апартаменти.

Ама за тях трябва кураж и смелост.

 

 

paragraph39

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС

...

Чл. 301. (1) Длъжностно лице, което поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва за подкуп с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.

...

Чл. 304. (1) Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.

(2) Ако във връзка с подкупа длъжностното лице е нарушило служебните си задължения, наказанието е лишаване от свобода до осем години и глоба до седем хиляди лева, когато това нарушение не съставлява по-тежко наказуемо престъпление.

...

Чл. 305а. Който посредничи да се извърши някое от деянията по предходните членове, ако това не представлява по-тежко престъпление, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до пет хиляди лева.

...

Чл. 307. Който преднамерено създава обстановка или условия, за да предизвика предлагане, даване или получаване на подкуп с цел да навреди на онзи, който даде или приеме подкупа, се наказва за провокация към подкуп с лишаване от свобода до три години.

Желязко Желев

Параграфе имам вписана 6.00

оценка по наказателно право от

дългогидишен окръжен прокурор

на гр.Варна .

Уверявам те че ако подобен

казус като на Иванчева го реша като спец.  съда щях да получа 2.00 и най-вероятно щях да чакам доцента да напусне че да взема изпита.

Забележи че става дума за прокурор от ТОТАЛИТАРНО време и обучение на студенти

по това време

Вземи и прочети целия кодекс и поне един учебник по Нправо.

 

greenville

Що се нервите?

Гешев и подопечните му толкова могат, толкова правят....

Като видях Гешев, та се сетих-някъде из паяжината тече петиция част от Черноморската ивица да се преименува на КОКА Кабана.

Някой да ми услужи с линк?

Благодаря!

 

 

 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Кой се нерви?

Дори Десислава Иванчева и Биляна Петрова вече намират сили да се смеят на акъла на гешевтарите от гешевстапо.

 

Защото тия се омотаха като пате в калчища, колкото повече, толкова повече. Сами си нанасят поражения, но с притъпени от безнаказаността сетива все още не се усещат какви ги вършат с всяка дума и движение.

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×