Quantcast
ЕС: „Руски източници“ са се месили в европейските избори | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

ЕС: „Руски източници“ са се месили в европейските избори

862

Евросъюзът обяви, че „руски източници“ са предприели продължителни опити да дезинформират с цел намаляване на активността и промяна на мнението на гласоподавателите по време на евроизборите миналия месец, предава БНР.

Докладът на Еврокомисията обаче не уточнявал какви са тези „източници“ и сочел, че все още не може да идентифицира „специфична трансгранична дезинформационна кампания“, насочена към изборите.  Документът идва след предизборните предупреждения от Брюксел към страните членки и големите социални мрежи да се пазят от евентуални „фалшиви новини“ от Москва. 

„Има много доклади за дезинформация, особено що се отнася до действия на ботове и фалшиви профили. И това е в няколко страни-членки - Полша, Латвия, Испания, Франция, Обединеното кралство, като те са само част от всички. С голямо съжаление отбелязвам това, което е записано в днешния доклад - броят на случаите на дезинформация, свързани с руски източници, документирани от групата „Ийст Стратком“ са се удвоили в сравнение със същия период на миналата година. Сега са близо хиляда, сравнени с 400 тогава. И това е основание за безпокойство“, заяви еврокомисарят с ресор Съюз на сигурност, Джулиан Кинг.

14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

България признава македонския език и идентичност

29.10.2020

Обновена

СВЕТОСЛАВ ТЕРЗИЕВ

20541 110
ЕК иска обяснения от България за гражданството срещу инвестиции

20.10.2020

Обновена

1040 6
България ще трябва да се откаже и от въглищата

16.10.2020

Обновена

14971 78

Коментари

brejnev19

За да просперираш в кариерета стана много модерно да се спомене, че изборите, някъде в ЕС има руска намеса.

Великобритания, не може да излезе от калищата, където я навряха Борис Джонсън и Тереза Мей и понеже не можаха да обърнат нещата в своя полза - резултата е такъв, само защото има "Руска намеса". На калпавия *** вълната му пречи.

Сладур

Империята на злото..

protor

Няма ли да я закрият тая Русия вече, та да са опрайм.

Banshee
снимка на Banshee

"Ние информираме, те ги дезинформират." :))

nanyac

Тема за съботно преброяване на троловете, изпълнява се т.нар. "перекличка".

ПГеоргиев

Вчера четох някъде, как САЩ били обезпокоени, че едва 7% от българите смятат Русия за заплаха, а цели 25% смятат американците за заплаха. Подобно е положението и в Словакия.

САЩ смятат, че има голяма опасност да загубят влиянието си в Централна и Източна Европа.

Затова сатаназирането на Русия ще продължава, независимо по какъв начин. Дали ще е с фалшиви новини, дали с ограничаване на съвместни проекти, дали с продължаване на санкциите.

Сладур

Чел си  вестник Дума или Правда

Сгугню
снимка на Сгугню

Сефте комендантски!

duzov2

Баси!

Вечно пияните, дето и самовар трудно правят, се месели по електронен път в изборите на "хохенменшите", какво ли ще е ако спрат да пият и на трезва глава ги подпукат?

Стоф

Докато се самозакрие Русия, така ще е. Те друго не могат, защото останалият свят все им пречи, врагът е вперил лаком поглед в земицата им, трябва да се въоръжават непрестанно. На всичко отгоре населението им бяга в чужбина при всеки удобен случай. 

Sine_metu

Съб., 15/06/2019 - 11:54 (нов)

nanyac

Тема за съботно преброяване на троловете, изпълнява се т.нар. "перекличка".

 

Щом и Стоф се появи, можеш да считаш че сте в почти пълен състав

Сладур

И не само населението - и парите с милиарди изтичат от Русия

 

Метла-
снимка на Метла-

Много малко захлебающие на смяна сега в защита на pОдината-матушка. Що тъй, да не е някакъв пpазник на вечната война със света? Но чугунената вяpа в "подпукването" си е жива-здpава. 

First Strike

Щом на източниците са оставили тая работа, кво ли правят вождовете...

Влез или се регистрирай за да коментираш