Quantcast
Правителството сваля протестите с метеорология | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Правителството сваля протестите с метеорология

3 364
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

"Хо-хооо, тепърва ще правя големи и радикални реформи - обяви премиерът, който изпи толкова кафета в Брюксел, че още не може да заспи." 
В специално видеообръщение от зайчарника в Банкя Борисов обяви, че министерските рокади са малка крачка в големия проект за преобразяването на България. За по-пълното разгръщане на капацитета на управлението в оставащите месеци до редовните избори премиерът е решил на първо място да реформира прогнозата за времето в медиите и цялата метеорологична дейност в страната, за да могат природните стихии да изчистят протестърите от жълтите павета и други мегдани. 
Ето как представи идеята си Борисов, навлизайки издалече в темата като антициклон: 
"Аз благодаря на протестиращите, те са едно от важните природни явления на демокрацията - равзи блага мисъл Борисов. - Аз подкрепям много от справедливите искания на демонстрантите, хората имат право, това е гласът на народа. Но все пак не може вечно да висят на жълтите павета и да смущават прекрасния живот на относително доволните граждани, които нямат проблем с нашата власт. Всички българи са ми мили и който иска да си покара джипката или хюндайчето по Южната дъга, защо трябва да му блокират кръстовища? Или примерно, ако някой иска да си вземе детето от детската градина, която пак ние сме построили? И той ли да не може да ползва благоустройството ни? Или някоя от нашите Жени-ГЕРБ да отиде на телевизор, както се ходи на фризьор, а да не може да си тръгне, блокирана от възбудени демонстранти - не е редно! Така че, да бъдем мъдри! Реших да помогна на всички в тази ситуация и да прокарам някои много важни линии на нашата правителствена политика в метеорологията, прогнозата за времето в телевизията и всичко, което вали от небето на площада. Искам по телевизиите и особено по обществената БНТ отново да се появят сериозни метеоролози, които действително да ни дадат такова време, от каквото имаме нужда. Имахме големи имена в тази наука. Минчо Празников и други там корифеи. Трябва да стане така. Като излезе метеорологът по телевизията, да каже сериозно: утре на жълтите павета ще пука градушка. Яко ще чука, с двеста ще пука и т.н. И на другия ден тия, дето ми хвърлят яйца по Министерския съвет, да ги запука верно градушката, па да им дойде и малко акъл все пак. Аз на полицаите съм забранил повече да бият, квото било, било. Вече само градушката и природните стихии ще репресират. Ама за тая работа трябват сериозни хора, не... С цялото ми уважение, съвременните критерии за подбор на синоптички не са на необходимата висота. Аз дори предлагам всичките сегашни да ги омъжим сполучливо и да напълним телевизиите със сериозни метеороложки и научни сътрудници. Ще помага БАН, ще помагат университетите, ще помагат "Напоителни системи", аз ще дам всички необходими разпореждания. Ако пръскачките до парламента напръскат протестиращите, за това трябва да има научно обяснение и аз ще получа такова научно обяснение. Ако трябва, всеки ден ще си викам антроположки и метеороложки, но ще намерим правилната струя и правилните кубчета лед! Още веднъж благодаря на протестиращите, че поддържат демокрацията жизнена. Но те ще видят, че Времето работи за нас. Единство, солидарност, природна интелигентност!" - обяви новите си приоритети Борисов и сложи край на обръщението си към българския народ.

Още

Бащата на руския фейк не е непременно дявол
Диктатор мутира успешно и затвърди властта си
Мата Хари Мамбо

02.12.2020

Г-н БАЛЕВ

6405