Quantcast
Диктатор мутира успешно и затвърди властта си | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Шехерезаписки

Диктатор мутира успешно и затвърди властта си

2 555
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Диктатор на неназована държава наблюдава известно време поведението на британския мутирал ковид-щам и доста се впечатли от успехите на мутанта. 
Да взема и аз да мутирам, намисли диктаторът и възложи на учените в неговата страна да изготвят ваксина с прогресивна мутация, чрез която диктаторът да усъвършенства качествата си на свръхчовек. 
Учените направиха ваксина и я предложиха на господаря си, но го предупредиха, че страничните ефекти не са изследвани и не могат да гарантират 100-процентов успех. Диктаторът се подложи на процедурата по ваксинация и на случаен принцип екзекутира един от научния екип. 
Учените му казаха да не се вълнува излишно и да изчака ефектите до ден-два. 
Диктаторът се консултира с хора от научната общност, на които имаше доверие, разучи кой от екипа ваксинатори не е чак такъв голям учен - и го екзекутира като непълноценен. 
На втория етап от ваксинацията диктаторът леко вдигна температура и екзекутира двама докторанти, че му досвидяха учените, събуди се съвестта му на държавник. 
На следващия ден диктаторът събра учените и ги попита:
- Как оценявате страничните ефекти на ваксината? Дотук екзекутирах няколко ваши колеги без особени последствия за властта ми, но не чувствам някакво революционно обновление. Кого ми предлагате да екзекутирам днес?
Учените казали:
- От научна гледна точка страничните ефекти на ваксината се изчерпаха. Тези екзекуции наистина са малко смущаващи като странично действие, но ние се надяваме, че положителните ефекти на ваксината ще са повече от отрицателните.
- Вие сте удивително покорни и благоразумни, обаче никаква наука не правите, излагация пълна. Подарявам ви живота по нищожност - отпратил ги диктаторът. - Пратете ми други специалисти по мутации, за да си усъвършенствам организма. 
Учените се изпокрили ужасени, но тогава на помощ се явил един политолог-антрополог, който обявил, че ще излекува диктатора от страничните ефекти на ваксината и ще му помогне да мутира успешно, за да усъвършенства човешкия си механизъм, така че да управлява още по-свръхестествено и да му се радва целия народ, подражавайки на съвършения си владетел.
Диктаторът приел политолога с условието, че ако не го излекува от страничните ефекти, ще му отреже главата.
Политологът се съгласил и влязъл в такава беседа с диктатора си.
- Вие сега имате един политически враг, който твърди, че ужким се опитвате да го убиете, нали така? 
- Точно така - отговорил диктаторът. - Имам такъв опонент, но каква е връзката? 
- Ами точно това е връзката. Тъй наречените странични ефекти от ваксината, заради които екзекутирахте ненужно толкова странични хора, всъщност са си ваши собствени нервни реакции заради този дързък опонент, който твърди, че искате да го убиете, а вие нито го убивате, нито можете да опровергаете тезата му. Няма странични ефекти на ваксината, всичко е на нервна почва. Изолирайте го този опонент, профилактирайте го, възложете да се работи с него сериозно. Няма защо да го убивате, щом не ви се иска, а няма и нужда да убивате други странични хора заради недоразумения. 
- Ей, страшен си! - зарадвал се на антропологичната прозорливост диктаторът. - Точно това ми е проблемът, излиза, че е повече психологически, отколкото политически или ваксинационен. Опонентът ми твърди, че искам да го убия от няколко години. През това време аз убих доста други хора, а точно него не съм го убил и нямам намерение. И това ме прави неспокоен. Този мой опонент, който иска да е достатъчно силен, за да се бори с мен, твърди че ужким искам да го убия, а той ужким ми се изплъзва. От една страна, ако искам да го убия, ще го направя на секундата. От друга страна, той ме излага с претенцията, че искам да го убия, но не съм успял; сиреч изплъзва ми се от ръцете и не са ми достатъчно дълги смъртоносните крайници; отвратително внушение. От трета страна, ако го убия, ще му уйдисам на акъла и ще "докажа" тезите му. От четвърта страна, колкото работа ми върши този опонент, два пъти повече щети ми нанася. Убих толкова много други хора, за да си лекувам нервите, но този неубиваемият ми образува нови и нови нерви. Ала сега наистина е най-добре да го изолираме и да работим сериозно с него. Рано или късно той ще се приобщи изцяло към нашата политика.
Така завършил разсъжденията и беседата си диктаторът.
Веднага след това почувствал душевна бодрост, освободил няколко политически затворници, на други направо дал катедри в университети, цяла вечер бил в такова добро настроение, че това невидимо се предало и на целия народ, всички чувствали някаква лекота и великодържавно безгрижие.
***
Еволюцията е верига от успешни мутации, казва науката, пред която всички просветени хора и дори диктаторите благоговеят.
Светът е оцелял
с мутиращ материал! 

Още

Колко вида паспорти насъбрах

28.02.2021

Г-н БАЛЕВ

1730
Борисов откри базата и надстройката, резна им лентата
Парите в чекмеджето, нервите - в долапа! 

07.02.2021

Г-н БАЛЕВ

1783