Quantcast
ГЕРБ-СДС издига Далай Лама и Брендо за президентска двойка | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

ГЕРБ-СДС издига Далай Лама и Брендо за президентска двойка

Все пак в последния момент Борисов може да се кандидатира и за двете позиции
4 079
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ТОМА-БИКОВА КОРИДА
След като мина през някои популярни средства за масова информация, за да скрие реалната кандидатура на ГЕРБ-СДС, Тома Биков се отби в наша тайна информационна квартира, за да издаде само пред нашата медия ексклузивно и доверително коя е истинската кандидат-президентска двойка на ГЕРБ-СДС. 
***
След дълги обсъждания в структурите и ръководството на ГЕРБ било взето решение да се привлече за кандидат-президент на ГЕРБ и СДС диалогична фигура с безспорен обществен свторитет, разказва Биков. В най-късата листа за номинациите били имената на Петър Стоянов и Далай Лама като личности, доказали се във времето с положителните си качества в обществен план (без да броим Бойко Борисов, който се подразбира). 
Срещу евентуалната кандидатура на Петър Стоянов нямало възражения, освен ако самият той не възрази. По неговото име спорове в ГЕРБ-СДС нямало, обаче за Далай Лама имало някакви резерви, свързани с евентуалната китайска реакция. 
Деница Сачева и Тома Биков подкрепили безрезервно Далай Лама, но Томислав Дончев повече харесвал Петър Стоянов - и той не можел да обясни защо, но изпитвал политическа симпатия. 
Тома Биков също изпитал политическа симпатия към Петър Стоянов, но си го обяснил с широтата на политическото си сърце и все пак подкрепил в политическите дискусии Далай Лама като по-представителен и опитен от Петър Стоянов. 
Тези обсъждания се водели на всички нива в партията, като най-активен бил Тома Биков, затова и неговите концепции почнали да се налагат по-широко в политиката на ГЕРБ напоследък. 
Тома Биков на моменти разсъждавал и поемал повече отговорност дори от Бойко Борисов, но без да оспорва лидерската доминация в партията! 
По тоя въпрос Тома Биков е единодушен с преобладаващите настроения в партията, че най-добрият кандидат за всичко е Бойко Борисов. Борисов би могъл да се кандидатира за президент и това ще е най-лесно за партията, но проблемът бил, че на Борисов му е безинтересен президентският пост сам по себе си - малко правомощия, много протокол, досадна работа.  
Борисов принципно има капацитет да изкара още няколко премиерски мандата, но не искал и да се натрапва, защото чувствал, че има умора от неговото управление. 
Тъкмо в тези тънкости Тома Биков много се специализирал и почнал да модерира връзките на партията с психическото състояние на Борисов. Пи Арката на Борисов малко даже ревнувала от водещата роля на Биков в тълкуването на Борисовата душа и дълбоките сигнали, които издава тя.
Заради това, че на Борисов не му е интересно да е президент, Биков измислил психологически трик - да привлече Борисов като кандидат едновременно за двата поста - и президент, и вицепрезидент. Така ще се засили диалогът и вътре в президентството, и въобще диалогът, защото Борисов, заемайки позиция на президент и вицепрезидент, ще може да милва престъпници и папи, да обединява народа, да си марширува и да прави паради като главнокомандващ и какво ли още не. Така Борисов ще се наиграе на стари години и няма да се гърби с оперативната власт. 
За съжаление обаче самият Борисов не бил сигурен дали може психически да се откаже от преките лостове върху изпълнителната власт и безделниците в законодателството, да не говорим за съдебната власт! 
Като цяло настроенията в партията даже клоняли повече към евентуална кандидатура на Бойко Борисов едновременно за президент и вицепрезидент, но до последно ще се преговаря и с Петър Стоянов, и с Далай Лама, оставя отворени опции Биков. 
Ако все пак се стигне до кандидатура на диалогичния Далай Лама за президент на Република България, със сигурност негов вицепрезидент ще бъде Евелин Банев - Брендо, за да не се губи мутренският имидж на партията.
Брендо трябва да засили връзките с Васил Божков и Пеевски, и да възстанови и в тази сфера нормалния диалог.
"Все пак ние в ГЕРБ си имаме определена идентичност, идеологически профил и така нататък - иска разбиране Биков. - Ние не сме от вчера в политиката и не можем с лека ръка да се префасонираме. Малко или много ГЕРБ има мутренски ипостас, с което всички трябва да се съобразяваме" - пояснява реалистично Биков.
Ако все пак никой от тримата кандидати (Борисов, Далай Лама или Петър Стоянов) не се съгласи да стане кандидат-президент на ГЕРБ-СДС, Тома Биков обеща пред нашите читатели бързо да намери друг адекватен вариант. 

Още

Волен разнася ваксини из цяла София
Новите ковид мерки засега не обхващат изборите на 14 ноември

21.10.2021

593
1.6 млн. лева държавни пари ще изтекат за предизборна реклама

20.10.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

1050