Медия без
политическа реклама

Руската ПВО отново свали свой изтребител

Над Севастопол със собствени ракети бе поразен Су-27

28 Март 2024
Кадри на падащия горящ Су-35 бързо обиколиха социалните мрежи
Телеграм
Кадри на падащия горящ Су-35 бързо обиколиха социалните мрежи

Руската ПВО е свалила свой изтребител над територията на анексирания полуостров Крим, съобщиха едновременно няколко руски Телеграм канала.

Един от считаните за най-добре осведомени сред тях - Fightbomber, дори съобщава вида на самолета - многоцелевия боен изтребител Су-27 (първоначалното съобщение бе за Су-35), чиято единична цена е около $35 млн.

Той добавя, че инцидентът е станал над Севастопол, като в града са включени сирените за противовъздушна отбрана. А разпространените клипове са красноречиви - самолетът пада в морето край града:

На разпространените клипове, заснети от земята, се вижда, че надолу се спуска и разтворен парашут, което сочи, че пилотът е успял да катапултира и не е загинал. 

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев потвърди това в своя Телеграм канал, като написа: "В морето падна военен самолет. Граждански обекти не са пострадали. Пилотът е катапултирал, прибран е от Спасителните служби на Севастопол, на около 200 м от брега. Животът му не е застрашен".

Това е пореден случай от началото на войната в Украйна, при който руските военни свалят погрешка свой самолет. През октомври 2023 г. руската ПВО удари изтребител Су-34. Преди това пък руските сили "приземиха" без да искат свой Су-35С, няколко Су-35С и Су-30СМ, както и някои хеликоптери Ка-52.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Су-35, руски изтребители

Още по темата