Quantcast

Медия без
политическа реклама

Apple и Twitter са пред тотална война

Мъск заплаши, че ще извади досиета

29 Ноем. 2022

Собственикът на Twitter Илон Мъск обеща да публикивуа материали, които свидетелстват за цензура в интернет - той съобщи за това в социалната мрежа. Хората са длъжни да знаят за потискането на свободата на словото, написа Мъск. 

Заканата на Мъск тече на фона на атаката му срещу Apple. Мъск, който купи през октомври Twitter за $44 млрд, твърди, че Apple се кани да изтрие приложението Twitter из AppStore, т.е. - притежателите на айфон да нямат достъп до Twitter. Apple налага таен данък от 30 % върху всичко, което купувате през техния App Store, написа още Мъск и обяви, че производителят на iPhone е спрял рекламата в платформата за социални мрежи. "Нима те мразят свободата на словото в Америка?", написа в Twitter Мъск. 

По-късно в коментар под своя публикация Мъск директно попита изпълнителения директор на Apple Тим Кук: "Какво се случва тук?". Засега няма отговор от Apple.

Вече стана ясно, че Apple е похарчила около 131 600 долара за реклами в Twitter между 10 и 16 ноември, което е по-малко от 220 800 долара между 16 и 22 октомври, седмицата преди Мъск да сключи сделката с Twitter, става ясно от данни на фирмата за измерване на реклами Pathmatics.

През първото тримесечие на 2022 г. Apple е била най-големият рекламодател в Twitter, като е похарчила 48 млн. долара и е съставлявала повече от 4% от общите приходи за периода, съобщава Washington Post, позовавайки се на вътрешен документ на Twitter.

Ключови думи:

Apple, Twitter