Quantcast

Медия без
политическа реклама

Папата се принуди да се отскубва от жена с пляскане по ръката

По-късно той се извини за "лошия си пример" и обяви, че "всички губят търпение, дори и аз"

01 Яну. 2020Обновена

Видео с папа Франциск, който се измъква от ръцете на почитателка, се превърна в хит в социалните медии с коментари относно бързата реакция на Светия отец, предава БГНЕС.

Франциск поздравяваше хора на площад Свети Петър, когато при обръщането му една жена извиква нещо, сграбчва го за ръка и почти го вади от равновесие.

83-годишният глава на католическата църква прави гримаса, преди да успее да се освободи, като плесна два пътr по ръката жената.

След това продължи обиколката си, ходейки с известни затруднения, като поддържаше малко по-голямо разстояние от посетителите, и постепенно отново се отпусна, когато влезе в контакт с други деца.

Повечето коментарите в Twitter  подкрепят инстинктивната реакция на понтифа. "ТОЙ Е ЧОВЕК. Папа, който не е имунизиран срещу болка или избягване на реакция на болка", се казва в един от типичните коментари.

В първата си литургия през Нова година, папата заклейми в сряда „цялото насилие над жени“ като „оскверняване на Бог, роден от жена“, позиция, подчертана от други в Twitter.

По-късно папата се извини. "Ние губим търпение много пъти. Случва се и на мен също. Извинявам се за лошия пример вчера", каза главата на Римокатолическата църква преди меса във Ватикана"

Още по темата