facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Джо Байдън спечели първичните избори в Южна Каролина

903
 Снимка: БГНЕС
Джо Байдън

Джо Байдън постигна решаваща победа в първичните избори в Южна Каролина, като съживи кампанията и се утвърди като водещ претендент за забавяне на сенатора Бърни Сандърс, преди т. нар. „супер вторник“, когато се провеждат първични избори в 15 щата и територии, предаде "Фокус", като се позова на американския вестник "Ню Йорк Таймс".

Байдън получи широка подкрепа от афро-американските избиратели в Южна Каролина, като спечели малко под 50 процента от гласовете, много повече от Бърни Сандърс, който събра 20 процента.

Бившият вицепрезидент, в бурна победна реч, погледна напред към предстоящата идеологическа борба и представи сериозни аргументи срещу Сандърс, макар и без да го назовава по име.

Той каза, че избирателите са изправени пред сериозен избор в следващите дни. Демократите, заяви Байдън, искат резултати, а не революция, подобрения в Закона за достъпна грижа, а не разрушителна трансформация на системата на здравеопазването и кандидат, който „ще се заеме с Националната асоциация на притежателите на оръжие, както и с производителите на пистолети и няма да ги защитава."

„Ако демократите искат кандидат, който е демократ, демократ през целия живот, горд демократ, демократ на от тандема Обама-Байдън, присъединете се към нас“, каза Байдън и добави: „Имаме възможност да спечелим много или да загубим много. Това е изборът. "

Резултатите от Южна Каролина нанесоха може би фатален удар на двама умерени кандидати - Пит Бутиджидж, бившият кмет на Саут Бенд, щата Индиана, и сенаторът Ейми Клобушар. И двамата се надяваха да изпреварят господин Байдън като кандидат на центъра на партията, но отново се оказаха неспособни да спечелят белите избиратели.

Триумфът на Байдън също засили натиска върху Майкъл Блумбърг, за да го победи в 15-те щата и територии, гласуващи във вторник или да обмисли излизане от надпреварата.

Елизабет Уорън, прогресивен съперник на Бърни Сандърс, също не срещна подкрепа от афро-американските избиратели в традиционно републиканския щат, но за разлика от умерените кандидати, Уорън едва ли ще се сблъска с подобен натиск, за да отстъпи пред Байдън, а някои партийни лидери се надяват тя да остане в надпреварата и да усложни усилията на Сандърс за консолидиране на левицата.

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пленкович печели изборите в Хърватия

05.07.2020

309
Вучич печели категорично изборите в Сърбия

21.06.2020

Обновена

2039 4
Украйна разкри корупционна схема, свързана с компанията "Бурисма"

14.06.2020

367 2

Коментари

Guro Gurov

 и се утвърди като водещ претендент за забавяне на сенатора Бърни Сандърс, 

Не е ли познато, а? Като не моем да изядем ябълките, поне да ги нахапем всичките!

Вути ли бе, Нане ли...изневерява ми вече паметта. А може би чисто по Кицовски?

После ще има "кой ми ...в гащите" и вой до небето, що Дончо си развява простотията на воля.

Желязко Желев

       10% афроамериканско население на САЩ.Печелиш партийни избори в щат с решителна подкрепа на негри и искаш да станеш президент на САЩ с 50% бяло население и неизвестен процент латинос дето мразят черните повече от белите?

     На мястото на всеки кандидат бих пропуснал такава ''победа''

Verbis verbis

А в Украина вече е заведено дело срещу Байдън син.

Merkwurdick

"И двамата се надяваха да изпреварят господин Байдън..." :)

Какви кандидати само! Като гледам, и тримата потенциални бъдещи президенти на САЩ - Тръмп, Бърни и Байдън, носят некролозите в джоба си. До ноември месец обаче имат да се случат много неща, особено ако епидемията с ковид-19 се развие и покаже какво всъщност е състоянието на здравеопазването в САЩ.

Желязко Желев

     Помислих си същото.Но викам си в тая работа ред няма.Може пък аз да не коментирам.Но кошер дето не може да произведе читава майка умира.От Картър насетне все некролози,а и един пуритан.Ковит 19 може да се окаже смъртоносен за мнозина,но ще е здравословен за обществата.След воини обществата са в подем макар и да са поразени младите.Щях да напиша ще видим,но точното е някои ще видят.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×