Quantcast

Медия без
политическа реклама

Министърът на туризма: Сговорна дружина Мъск докарва!

Илин Димитров съобщи в социалните мрежи, че очаква милиардера през април догодина

23 Ноем. 2022Обновена
ЕПА/БГНЕС
Илон Мъск

Милиардерът Илон Мъск е очакван напролет в България, съобщи в свой пост във "Фейсбук" министърът на туризма Илин Димитров. Вчера той отправи покана към Мъск да посети страната ни, след като основателят на Tesla и SpaceX хареса и коментира снимка на Белоградчишките скали в "Туитър". Тази покана, която бе отправена от Димитров под въпросния пост, е била приета.

"След такава масирана атака по всички фронтове - сговорна дружина, планина повдига (в случая- Мъск довежда). Поне знаем, че ще го нахранят добре. Сега остана да се подготвим за пристигането на най-богатия инфлуенсър в света", написа Димитров и приложи потвърждение към ресторант ONÀ в белоградчишкото село Стакевци за визита на Мъск през април 2023 г. „Свързвам се с вас от името на г-н Мъск и Space X, тъй като имаме планирано пътуване до България през месец април 2023 година, моля, уведомете ме, ако можете да си сътрудничите с нас при това пътуване, и ми кажете повече за района и вашия ресторант“, гласи съобщението, изпратено до ресторанта.

Министър Димитров също така написа, че фотографът Владислав Терзийски ще бъде награден "за дългогодишните усилия да показва красотата на страната ни".

Най-богатият човек на планетата Илон Мъск направи страхотна безплатна реклама на България в Twitter.   Под снимка на Белоградчишките скали в социалната мрежа той коментира: "Бях сигурен, че това е в Elden Ring".

В коментарите под поста си министърът уточнява, че Мъск не е отговорил на официалните покани. "След като му писаха над 1000 души е трудно да се каже чия покана е приел. Ние сме изпратили и официални писма", пише Димитров. "Дори и да дойде (23.04 е далече и много неща се случват), то Белоградчишките скали бяха 2 дни нон стоп в медиите, което всъщност е важното. А дано асфалтират и пътя натам. Това показва и важността на социалните медии и инфлуенсърите за рекламата на страната ни.
А... г-н Мъск е винаги добре дошъл. Не само той", допълва той.

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?